• DOLAR 32.583
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2489.824
  • ...
Şehit Yasin Börü ve arkadaşları Bursa'da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK/HDP’li çeteler tarafından 6 –8 Ekim 2014 tarihinde yapılan Kobani bahaneli saldırılarda katledilen Şehit Yasin Börü ve arkadaşları Bursa’da düzenlenen bir programla yad edildi.

Yaptığı kitlesel etkinliklerle sürekli gündeme gelen Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Mustafazaflar Cemiyeti Bursa şubesi Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarını andı.

Hasan Yazgılı’nın sunumunda gerçekleşen programa  araştırmacı yazar Mehmet Ali Gönül ve 6- 7 Ekim’ olaylarında mağdur olan ailelerin dava avukatı Avukat Murat Sadak katıldı.

İlerleyen saatlerde tıka basa dolan salonda birçok kişi programı ayakta izlemek zorunda kaldı.

Bursa Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen program Bekir Çakmak Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra Grup İkra tarafından şehitleri konu alan ilahiler seslendirildi. Ardından 6 – 8 olaylarını anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminde birçok kişinin gözyaşını tutamadığı görüldü.

Yapılan sinevizyon gösteriminin ardından araştırmacı yazar Mehmet Ali Gönül günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Olayların başlangıç şeklini ve seyrini anlatan Gönül, yapılan her şeyin bilinçli ve programlı bir şekilde geliştiği vurgusunu yaptı.

Saldırıların hedefinde bütün mütedeyyin insanların olduğunun altını çizen Gönül, “Bu planlı bir saldırıydı. Bu bölgede yükselen İslami sesi, İslami direnişi, İslami vurguyu ve eğitmenlerin gayretlerini bastırma ve seslerini kesmeye dair bir adımdı.”diye konuştu.

Daha sonra minik Rümeysa’ın seslendirdiği şiir salondakileri duygulandırdı.

Programa konuşmacı olarak 6 -7 Ekim davası avukatlarından Avukat Murat Sadak ise 2 yıldır devam eden davanın hukuki boyutunu ele aldı.

Dava dosyası ile ilgili taleplerinin bir çoğunun mahkeme tarafından dalga geçer gibi reddedildiğini kaydeden Sadak, sanıkların son zamanlarda artık farklı bir üslup kullanarak davanın seyrini değiştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Program Molla Mahmut Aytekin’in yaptığı duayla sona erdi. (Zeki Aras –İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir