• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
Nusaybin'de aşure dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin’de Camiler ve Din görevlileri haftası kapsamında okunan hutbeden sonra Muharrem ayı nedeniyle Aşure dağıtıldı. 

Nusaybin Müftüsü İrfan Açık tarafından Aydınlar Camiinde okunan Camiler ve Din görevlileri haftası ile ilgili  hutbeden sonra vatandaşlara Muharrem ayı nedeniyle aşure dağıtıldı. 

Nusaybin Müftüsü İrfan Açık, bu haftanın hem Camiler ve Din Görevlileri Haftası hem de Muharrem ayı olması nedeniyle kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. 

Çeyrek asırdır Ekim ayının ilk haftasını ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak kutladıklarını kaydeden Müftü Açık, “Camilerimizi hayatın merkezine taşımayı amaçlamaktayız.” dedi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da bu yılki temasının ‘Cami ve Kitap’ olduğunu hatırlatan Müftü Açık: “Oku emri ile başlayan bir dinin mensuplarıyız. Kitap bizim benliğimizi, aklımızı, kalbimizi, ruhumuzu inşa etmiştir. Ümit ediyorum ki tevhidin sembolü Camiyi kitapla, kitabı gençle, genci hikmetle buluşturmanın bir vesilesi olur. Ülkemizin ve İslam dünyasının geçtiği zorlu süreç bilgisizlik, cehalet ve taassuptur. Bunu aşmanın yolu da kitap medeniyeti olan İslam medeniyetini camilerimizde canlandırmakla gerçekleşecektir.” şeklinde konuştu. 
Muharrem ayı münasebetiyle Cuma hutbesi sonrasında camiye gelen vatandaşlara hayırsever Abdulhalim Aydın tarafından aşure dağıtıldı. (Cihat Şayık-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir