• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...
Malatya'da 6-8 Ekim olayları protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya da Yeni Cami önünde aralarında HÜDA PAR Malatya İl Başkanlığı, İHH ve Hayrın Yolcuları Derneği tarafından başta 6-8 Ekim olayları ve Halep’te yaşanan katliama tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasının ardından giyabı cenaze namazı kılındı.

STK’lar adına basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Malatya Gençlik Kolları Başkanı Yasin Akça, 6-8 Ekim olaylarının sorumlusu HDP yöneticilerinin, sokak eylemlerine çağırmasıyla yaşatılan vahşet nedeniyle hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Akça, Halep’teki katliamın sorumlusunun da İsrail, ABD, İngiltere, AB ve Rusya olduğunu söyledi.

Yasin Börü ve arkadaşlarının hunharca katledildiğini dile getiren Akça, “Saldırılarda, taş, sopa, satır, silah, delici ve kesici akla hayale gelen her türlü suç aletleriyle adeta zincirinden salıverilmiş bir şekilde ağızlarından akıttıkları salyalar ile hunharca Müslüman kardeşlerimizi şehit etmişlerdir. Gençler bir eve kıstırılarak, Kürtlerin asla ve asla adet ve geleneklerinden olmayan bir ihanet ile toplu saldırı yapılıp aman verilmemiş, insanlık ve annelik duygularını yitirmiş kadınların zılgıtları eşliğinde balkonlardan atılmış, üzerlerinden araçlarla geçilmiş, vücutları yakılmaya, boğazları kesilmeye çalışılmış, öyle ki şehitler anneleri tarafından dahi tanınamaz hale getirilmiştir. Böylece kınadıkları ve sokağa çıkma gerekçeleri olan ve eleştirdikleri İŞİD‘den daha cani olduklarını bir kez daha kanıtlamışlardır.” dedi.


Suriye’nin Halep kentinde  yaşanan katliamların önüne geçilebileceğini belirten Akça, “Bugün Halep’te uluslararası yasalar umursanmadan, silahsız insanların üzerine  bombalar yağdırılmaktadır. İnsanlar orada katledilmekte, Rusya her gecen gün saldırılarını arttırmaktadır. Bu saldırıları arttırma amacı Suriye halkını yok etmektir. Şu anda elektrik olmadığı için yoğun bakımda yatan insanların fişleri çekilmektedir. Hastaneler işlemez hale gelmiştir. Ameliyatlar yapılamıyor.  Üç ayda toplamda dört kez kimyasal silah kullanılmıştır. Suriye halkı ile dost olduğunu iddia eden bir çok ülke lideri gizli anlaşmalar yapmakta, Birleşmiş Milletler ise katliama sessiz kalmaktadır. Bu nedenle Suriye halkının gerçek dostları birleşmelidir. Bizler bu ayıplı durumu düzeltmekle mükellefiz. Biz ümmet olarak şimdiye kadar mazlumların yanında olduk ve bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Basın açıklaması okunurken sık sık tekbirler getirilerek, ‘Zalimler için yaşasın cehennem’ sloganları atıldı.

Basın açıklamasının ardından Suriyeli Alim Yasir Hoca tarafından başta 6-8 Ekim şehitleri ve Halep’teki katliamda şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Gıyabi cenaze namazının ardından Söğütlü camii İmamı Refik Metin tarafından okunan dua ile program son buldu.( M.Ali Batı/İLKHA)


 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir