• DOLAR 32.369
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2325.78
  • ...
Muş'ta 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Program Muş Gençlik ve Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezi Salonunda düzenlendi. Camiler ve Din Görevlileri Haftası konulu konferansa, Muş Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkan Vekili Aydın Özaslan, Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Vali Yardımcısı Ercan Öter, Diyanet İşleri Başkanlığı Kadro Tahsis ve Terfi Daire Başkanı Mahmut Göl, İl Müftüsü Alaattin Bozkurt ve Muşlu vatandaşlar katıldı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası konulu konferans Muş İl Müftüsü Alaattin Bozkurt'un konuşmasıyla başladı.

Daha sonra bir konuşma yapan Muş Valisi Seddar Yavuz, “Sadece namaz kılınacak mekânlara döndük. Özellikle bu şehirdeki ecdadın yaptığı Selahattin Camiine bakarsanız etraflarının bir yaşam alanı, hayat alanı olduğunu görürsünüz. Hayat orada akar, insan orada eğitilir, sosyalleşir ve kendilerini geliştirirler. Şimdiyse neredeyse araç parkı mümkün olmayan, bahçesi olmayan, yeşili olmayan daracık alana sıkıştırılmış camileri görmeye başladık.” dedi.

“Camileri sadece Kur’an Kursları gibi düşünmeyin”

Bundan sonra cami projeleri yapılırken dar alanlara sıkıştırılmış camilerin yerine çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın vakit geçirebilecekleri, birbirleriyle sohbet edebilecekleri, bilgi alışverişinde bulunabilecekleri camilerin inşa edilmesi gerektiğini belirten Yavuz, "Sadece Kur’an Kursları gibi düşünmeyin bunları. İnsanlar orada çay sohbetleri yapsınlar, orada hocalarımız kendisini geliştirmiş insanlarımızla bir araya gelsinler ve şehrin nabzı bu tür mekânlarda atsın. Kafelerde ya da başka yerlerde değil. Dolayısıyla bu konudaki eksikliğimizi belki süratle tamamlamaya doğru şu anda mevcudu düzeltmeyiz. Bundan sonraki yapacağımız çalışmalarda buna daha çok dikkat etme ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

"Din görevlilerinin yetiştirilmesiyle ilgili bir hususun altını çizmek istiyorum." Diyen Yavuz, "Şimdi İslam dünyasının maalesef selefi akımlarla ciddi şekilde sarsılmakta ve tehdit edilmekte. Örneğin son 15 Temmuz’da yaşadığımız gibi FETÖ denen bu dini kispi altındaki örgütler, özellikle İslami Protestanlık tarzında yeni anlayışlar, İslam dünyasında ortaya koymaya çalışıyorlar. Dolayısıyla cihadın olmadığı bütün dinlerin eşit olduğu, içkinin teferruat olduğu, örtünmenin teferruat olduğu bir müddet sonra da baktığınızda namazın da teferruat olduğu bir dinin tamamıyla yok edilmesi, içinin boşaltılması sonucunu doğurabilecek akımların hızla ilerlediğini görüyoruz." şeklinde konuştu.

Konferans, Diyanet İşleri Başkanlığı Kadro Tahsis ve Terfi Daire Başkanı Mahmut Göl’ün konuşmasıyla devam etti. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)  













Bu haberler de ilginizi çekebilir