• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Başbakan: `Mağdurum diyen atılandan fazla`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre iki günlük kampta bu kez iki oturum planlanıyor. 15 Temmuz darbe girişimi, iç ve dış güvenlik ve dış politika oturumu ile ekonomi, enerji ve ulaştırma oturumları. Kaynaklar, kamplarda bazen oturumların uzun sürmesi ve il, bölge konularının sona bırakılması nedeniyle tüm milletvekillerinin söz alamadığını belirtti. Bu nedenle kamp öncesinde Başbakan Yıldırım'ın gruplar halinde milletvekilleriyle bir araya gelmesi kararlaştırıldı.

Hızlı bir şekilde organize edilen program çerçevesinde Yıldırım önce aralarında Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, eski bakanlardan Emrullah İşler ve Yalçın Akdoğan, Ali İhsan Arslan, Jülide Sarıeroğlu, Aydın Ünal ve Nevzat Ceylan'ın aralarında bulunduğu Ankara milletvekilleriyle buluştu. Daha çok başkentteki yatırımlar ve altyapı sorunları ele alındı.

'Mağduriyet sulanmasın' vurgusu

Ulusal düzeydeki konu başlığı ise 15 Temmuz darbe girişimi ve Fethullah Gülen Örgütü oldu.

Al Jazeera'nin edindiği bilgiye göre, Ankara milletvekilleriyle yapılan toplantıda bazı milletvekillerinin KHK'lar kapsamında kamudan atılanlar arasında mağduriyete uğrayanlar olduğunu, bunun AK Parti'ye özellikle seçimlerde zarar vereceğini dile getirdi.

Ancak bazı milletvekilleri ise bu görüşe karşı çıktı. Bu görüşü savunan milletvekilleri ise genel olarak 'mağduriyetler sulandırılıyor. 15 Temmuz'da yaşananlar ne çabuk unutuldu' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın da haksızlık yapılmaması gerektiğine dikkat çekmekle birlikte "sonuna kadar mücadeleye devam edilecek" dediği öğrenildi. Yıldırım'ın, mağduriyetin çok olduğunun dile getirilmesine rağmen ciddi bir çelişki olduğuna dikkat çektiği belirtildi. Mağdurum diyenlerin yaptıkları başvuru sayısının kamudan atılanlardan fazla olduğunu belirten Başbakan "60 bin ihraç var ama başvuru 70 bin" dedi.

Alfabetik sırayla buluşma

Yıldırım'ın milletvekilleriyle alfabetik sırayla buluşması kararlaştırıldı. Bu nedenle ikinci grup Adana, Afyonkarahisar, Aydın, Aksaray, Ardahan, Antalya, Artvin, Çankırı, Çorum, Düzce ve Eskişehir olarak planlandı.

Üçüncü grupta da, Ağrı, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Kırşehir, Kırıkkale ve Niğde milletvekilleri yer aldı.

Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir