• DOLAR 32.471
  • EURO 34.553
  • ALTIN 2475.109
  • ...
FETÖ yargısının ceza verdiği mahkumun ailesine STK`lardan ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) Genel Sekteri Kenan Yavaş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından `28 Şubat ve FETÖ Mağdur Aileleri İnisiyatifine destek için, FETÖ`nün savcı ve hâkimlerinin kararlarıyla cezaevinde olan Murat Salur`un ailesi ziyaret edildi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden Murat Salur`un babası Yusuf Salur, evladına yapılan hukuksuzlukları  anlatarak oğluna ceza veren Mahkeme Heyeti Başkanı Dündar Örsdemir`in FETÖ üyesi olmaktan açığa alındığını, ardından yakalama kararı çıkartıldığını, Savcı Mehmet Ali Pekgüzel`in tutuklandığını ve Hâkim Mehmet Erdoğan`da açığa alındığına dikkat çekti.

Baba Salur,  haksız bir yargılama ve polisin 45 gün boyunca işkence ile kendisine zorla kabul ettirip imzalattığı evraklar üzerinden mahkemeye giden cezanın Yargıtay tarafından bozularak dosyasının mahkemeye geri gönderilmesine rağmen haksız uygulamaların devam ettiğini ve 22 yıldır bu zulme maruz bırakıldıklarını ifade etti.

Destek ziyaretin bir konuşma yapan Köy-Der genel sekreteri Kenan Yavaş ise “Amacımız Mağdur olan 28 Şubat ve FETÖ mağduru aileleri ziyaret etmektir. Bu ailelerden olan Murat Salur ailesine ziyarette geldik. kendilerine destek veriyoruz. Adil bir yargılanma olana kadar işin takipçisi olacağız. Bu süreçte maddi manevi desteği sürekli ailelere olacaktır.” dedi.

Avukat Mirhan Özbekli müvekkili Murat Salur`a yapılan hukuksuzluklar hakkında İLKHA`ya yaptığı açıklamada, müvekkilinin 1994`te gözaltına alındığını ve çok ağır işkencelere maruz kaldığını ve bunun doktor raporlarıyla mevcut olduğunu belirtti.

Salur`un Cezaevine konulduktan sonra bir süre gördüğü kötü muameleden dolayı tedavi görmek zorunda kaldığını söyleyen Özbekli konuşmasına şöyle devam etti: “O dönemlerde yer göstermelerde savcı katılmıyor, emniyet müdürlüğündeki polisler yer göstermeye kalkıyordu. Böyle bir sıkıntı yaşandı. Yer gösterilmeye götürüldüğünde polis istediği dışında başka bir şey söyleseler yoğun işkenceye maruz kalıyorlardı. Polisin kendisine verdiği ifade ezberletiliyordu. Karar aşamasında mahkeme başkanı bir üye dosya savcısı Fettullah`çılara yönelik operasyonlarda açığa alınan şahıslardan oluşuyordu.” 

Özbekli,  Murat Salur`un dosyasında işlenen hukuksuzluğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini götürdüklerini hatırlatarak mahkemenin de Türkiye aleyhine ceza verdiğini vurgulayarak, “Müvekkilimizin adil yargılanmadığını ve gözaltında işkenceye maruz kaldığına dair karar çıktı.  Biz mahkemeye yeniden yargılanma için talepte bulunduk ret etti. Bu kararın yok hükmünde sayılması lazım. Yeniden yargılanma olacak bir dosyadır.” diye konuştu (Emrah Deniz- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir