• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
"Suriye güvenlik bakımından dibe vurmuş"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa ziyaretleri kapsamında Valiliği ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada Suriye’nin 2011 yılından bu yana güvenlik bakımından dibe vurduğunu ifade etti.

Bakan olduğu zamanda Suruç’ta bir gümrük kapısı açacaklarını ama Suriye’deki sorunlardan dolayı bu kapıyı açamadıklarını söyledi.

Şanlıurfa’da yapacağı program hakkında bilgi veren Yazıcı, “Burada oluşumun sebebi Siyaset Akademisi gibi bir projemiz var. Onun açılış konuşmasını yapacağım. Bu münasebetle valimizi ziyaret ettik. Öğleden sonra da Büyükşehir Belediyesini ziyaret edeceğiz akşam da ayrılacağız.” dedi.

Suriye’de 2011 yılından beri güvensizliğin dibe vurduğunu söyleyen Yazıcı, “Şanlıurfa’nın önemi bir başkadır. Nüfusu 2 milyon ve 500 bin mülteci barındırıyor. Oran olarak ifade etmek gerekirse nüfusunun yüzde 25’i kadar ayrı bir yük taşıyor. Milattan önce 11 bin 500 yıllık geçmişi var. Hz. Ömer zamanında Arap ve İslam topraklarına katılmış ve Yavuz Selim zamanında Osmanlı topraklarına müdahil olmuştur. Yanı başımızda çok büyük sorun yaşayan, güvenlik bakımından tamamen dibe vurmuş Suriye topraklarında komşu bir iliz. Bakan olduğum zaman buraya geldiğimde Akçakale Gümrük Kapısı vardı. Onu daha modernize etmek, etrafındaki mayınlı alanlardan temizlemek keza Suruç’a gittiğimizde yeni kapı planları vardı. Ama 2011 yılından bu yana Suriye’de yaşanan güvensiz ortam dolayısıyla değil yeni kapı açmak mevcut kapılarla gayri faal durumdadır.” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimini de değerlendiren Yazıcı, son olarak şöyle konuştu: “Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. 15 Temmuz darbe teşebbüsü sadece bizim tarihimizde değil dünya tarihinde örneği olmayan haince, alçakça bir darbe teşebbüsüdür. Ama milletimiz her zaman kararlı olmuştur. Özellikle 15 Temmuz’da dünya siyaseti aleyhinde altın harflerle yazılacak bir sayfa nakşetmiştir. Hazmedemedikleri için başkalaştıranlar var. Ama dünya demokrasisi içinde 15 Temmuz, milletimizin direnişi, silahlara, toplara karşı göğüslerini siper etmesi ve 3-5 saat içinde darbe teşebbüsünü akamete uğratması dünya siyaseti açısından çok önemli bir kazançtır.” (Ramazan Casuk-İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir