• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
"6-8 Ekimde halkımız dostu ve düşmanı bir kez daha gördü"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Fuat Sönmez, 6-8 Ekim`in bölge gerçekleri açısından bir milat olduğunu belirterek, Yasin ve arkadaşlarının, şer güçlerin hesaplarını alt üst ettiğini belirtti.

6-8 Ekim 2014 tarihinde yaşanılanları anlatan Sönmez, “Kobani olaylarını protesto bahaneli eylemler ile HDP`nin eş başkanları örgüt taraftarlarını sokağa çağırmış, ülkeyi kaosa sürüklemek, iç savaş çıkarmak ve özelde hazmedemediği İslami yaşantıya saldırı fırsatı bulmuştu. Yolda gördükleri sarıklı, sakallı Müslümanlara saldırılar olmuştu. Meydana gelen olaylarda HDP/PKK cenahı özelde Cami, Kur`an Kursları, İslami STK`lara ve yine referansı İslam olan Hür Dava Partisi ve uzanabildiği diğer siyasi oluşumlara da her türlü fiili saldırıyı düzenlemişlerdir.” dedi.

Muhtaç ailelere kurban eti götüren Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Cumali Güneş, Turan Yavaş ve Riyad Güneş`in katledildiğini belirten Sönmez, sözlerine şöyle devam etti:  “6/8 Ekim olayları bölge gerçekleri açısından bir milattır. Kanıyla destan yazan Şehit Yasin ve arkadaşları şer güçlerin hesaplarını alt üst etmiş, bölgedeki sessizliği bozmuş ve olaylarla birlikte Yıllardır Kürdistan coğrafyasında Müslüman halkın yaşadığı acıları, sıkıntıları batıdaki Müslümanların da görmesini sağlamıştır. Bölge üzerinde oynanan oyunlar 6/8 Ekim olayları ile gün yüzüne çıkmıştır.”

“Kürt halkı artık sükûnet ve huzur istiyor”

Sönmez, “Yıllardır her türlü zulmü iliklerine kadar yaşamış bu mazlum Müslüman Kürt halkına bu zulmü reva görür ve bu saldırgan ve tahammülsüz tutumlarınıza devam ederseniz, hem dünyanız hem de ahretiniz hüsran olacaktır. Anne babalara da sesleniyoruz; Çocuklarınızı İslam fıtratı ile büyütün, onları kendini yarı tanrı olarak ilan eden Müslüman Kürt Halkının değerlerine savaş açan birinin kucağına atmayın, çocuklarınızı kirli savaşlarda namlulara hedef yaptırmayın. ABD/İsrail gibi büyük şeytanların uşaklarına kaptırmayın. Bu ateş sizi de yakar, ciğeriniz yanar, Kürt halkı artık sükûnet ve huzur istiyor. Marksist, komünist ve sosyalistlerin kendilerini kullanmasını istemiyor.” Diye konuştu.

“6-8 Ekimde halkımız dostu da düşmanı da gördü”

“Bölgede kimse kendini başkasından üstün görmesin, kimse burada istediğimi yaparım ve yanıma kar kalacak diye düşünmesin.” diyen Sönmez, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Üstünlük ölçüsü Allah`a bağlılıktır, takvadır. Allah`ın arzı geniştir. 6/8 Ekimde halkımız dostu da düşmanı da gördü. Anneler ve babalar çocuklarının ölmesini istemiyor! Müslüman Kürt Halkı`nın değerleri ve manevi dinamikleri ile ters düşen şer güçler artık istedikleri gibi bölgemizde at koşturamayacaklardır. Allah yolunda ölmek isteyenler, ebetteki dünyalıklar için yaşamak isteyenlere galip gelecektir! Zira Müslümanlar, kâfir, mürtet ve zalimlerin şarabı, malı mülkü, dünya ve dünyalıkları sevdiğinden daha fazla Allah için mücadele edenler, elbetteki dünyalıklar için yaşamak isteyenlere galip geleceklerdir.  Zira Şehadet, İzzetin, kurtuluşun ve mümince bir hayat yaşamışların şeref tacıdır. Rabbimiz, kalplerimize kendi korkusundan daha şedid bir korku ve kendi sevgisinden daha üstün bir sevgi yerleştirmesin. Bize basiret ve feraset bahşedip, rızasına uygun bir hayat ve sonu Şehadet olan bir ölüm nasip eylesin. Duamızın sonu Âlemlerin Rabbine Hamd etmektir.” (Nihat Kanat- İLKHA)             




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir