• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
"6-8 Ekim unutturulmamalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Kızıltepe Gençlik Kolları Başkanlığı, 6-8 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Turan Yavaş, Cumali Güneş, Fethi Yalçın ve Cengiz Tiryaki`nin fotoğraflarının yer aldığı afişleri şehir merkezinin en işlek yeri olan Urfa Caddesi ile Özgürlük Meydanı`na astı.  

“6-8 Ekim olaylarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını rahmetle anıyoruz” yazılı mesajının olduğu afişler, görenlere tekrar 2 yıl önceki vahşeti hatırlattı.

Asılan afişlerde Yasin Börü`nün mazlumiyetini, HDP`nin ise iç yüzünü hatırladıklarını belirten Eşref Gümüş, yapılan vahşetin unutulmaması adına afişlerin asılmasını olumlu bir çalışma olduğunu söyledi.

Gümüş, “Bence güzel bir davranıştır. Bize 6-8 Ekim`de HDP yetkililerin çağrıları üzerine Yasin Börü`nün katledilişini hatırlatıyor. HDP`lilerin iç yüzünü hatırlatıyor. Yasin Börü`nün mazlumiyetini tekrar bize hatırlatıyor. 6-8 Ekim unutturulmamalıdır. HDP`nin iki yıl önce yaptığı o katliamı zihinlerde tutmak adına çarşı merkezinde asılan pankart, atılmış güzel bir adımdır. İnsan bu pankartı göründe o gün yaşanan vahşi olay insanın zihninde canlanıyor. Gerçekten o gün yapılan vahşet ne insanlığa ne de hiç bir kültüre, âdete sığmaz. Umarız toplum olarak bir daha böyle acılar yaşamayız. Toplum olarak huzur istiyoruz. HDP`nin bölgemiz üzerindeki zulmünü istemiyoruz. Yasinler ve Yasin gibi çocukların ölmesini istemiyoruz.

Hatırlanacağı üzere 6-8 saldırılarında Kızıltepe`de kayınının bayram ziyaretine gelen Suudi Arabistan uyruklu Fehad İbrahim Elduveric (45) ile Mardin`de ikamet eden Suriye uyruklu Abdullah Muhammed Latif (43) de PKK/HDP`liler tarafından katledilmişti.

Ayrıca gerçekleşen saldırılarda hedef alınan HÜDA PAR ilçe teşkilat binası uzun namlulu silahlarla taranmış, 2 partili de yaralanmış, sonradan bina ateşe verilmişti. Devam eden saldırılarda onlarca iş yeri de yakılıp yıkılıp yağmalanmıştı. (Mehmet Aslan-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir