• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...
Türkiye ve Irak`tan karşılıklı restleşme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara'da cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başabakan Binali Yıldırım,  İbadi'nin 'Türk askeri kendini orada piknikte sanmasın' sözlerine sert tepki gösterdi. Irak'ın son dönemdeki açıklamalarını son derece tehlikeli ve kışkırtıcı bulduğunu belirten Başbakan Yıldırım,  "Ne pikniği, asker piknik yapmaz.Bizim askerimiz de orada görevde. DAEŞ'le mücadelede. Bir çok ülkenin orada uzmanı var. Bağdat'ın bu ve buna benzer açıklamalarını tehlikeli ve kışkırtıcı buluyorum. Bizim askerimiz oraya bugün gitmiş değil. Bağdat buna takılıncaya kadar terör örgütlerine karşı yapabileceği bir şey varsa onu yapsın." dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

Erken seçim iddiaları

AK Parti'de toplantı her zaman olur. AK Parti iktidar partisi, hareket çok. Ankara milletvekillerimizle sohbet ettik. Ankara'nın sorunlarını görüştük, Ankara'ya yönelik yapacağımız yeni hizmetleri konuştuk.

Irak'ın açıklamaları

Asker piknik yapmaz, görev yapar. Bizim askerimiz de orada görevde. DAEŞ'le mücadelede. Bir çok ülkenin orada uzmanı var. Bağdat'ın bu ve buna benzer açıklamalarını tehlikeli ve kışkırtıcı buluyorum. Bizim askerimiz oraya bugün gitmiş değil. Orada çok anlamlı çalışmalar yapıyor bizim arkadaşlarımız. "Bağdat buna takılıncaya kadar terör örgütlerine karşı yapabileceği bir şey varsa onu yapsın".

Herkes BM'yi toplantıya çağırabilir ama keşke BM dünyanın sorunlarını çözebilecek nitelikte olsa. BM'nin güvenirliği gün geçtikçe daha çok zorgulanıyor

Mini Anayasa çalışmaları

Mini Anayasa Komisyonu çalışmaları bitti. Şimdi parti genel başkanlarına kaldı. Önümüzdeki günlerde bu konuyu bir sonuca bağlamak için gerek CHP gerekse MHP genel başkanlarıyla bir görüşme yapacağız. Henüz daha temas kurmadık ama böyle bir düşüncemiz var. En azından bir adım atmış olalım, bu kadar emeğin boşa gitmesini önleyelim. Ayrı ayrı olabilir, aynı anda da olabilir.

Tam gün eğitim

Tepkiler iyi, öğrenciler biraz mutsuz. Ama normal, biz de öğrenciyken okul olmadığı zaman daha mutlu olurduk. Ama onların daha iyi yetişmesi için tam gün olması gerekiyor. Bunu şöyle anlamak lazım, sıkıştırılmış olarak yarım güne sıkıştırmak değil, çeşitli spor ve kültürel faaliyetle öğrencilerin okulda zaman geçirmeleri… Hem daha donanımlı hale gelmeleri için, mesela anne baba çalışıyor, çocuk sabah gidiyor öğlen geliyor, sorun… Anne baba evde yokken onların da okulda zaman geçiriyor olması ailesi için de..

Şimdi tam güne ne zaman geçeceğiz biz 2019`un sonuna kadar. Önümüzde üç sene var. Bu üç sene içerisinde, buralarda gereken yeni derslikleri yapmak suretiyle böylece tam gün eğitim sürecini tamamlamış olacağız, başlatmış olacağız.

Öğretmen Mülakatı soruları

Bunlar konuşulur geçer, çok kulak asmayın. Bu konuda şüphe mevcuttur. Yapılan mülakatlarda hassasiyetlerimiz 2 noktada toplanıyor. Birisi FETÖ, ikincisi PKK. Bunuhn dışında vatanını milletini sevehn tümm öğretmenlere kapımız açık.

KHK komisyonu

Muhalefet partilerinin genel başkanları ile yaptığımız konuşmada 'OHAL'de çıkarılan bütün KHK'ları geciktirmeden Meclis'e göndereceğiz ve görüşülmesini sağlayacağız' dedik, bunu yaptık. 'Bunlarla ilgili kafanıza takılan, düzeltilmesinde yarar gördüğünüz hususlar varsa bunları da dikkate alırız' dedik. Bu sözümüzün arkasındayız. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir