• DOLAR 32.333
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2299.121
  • ...
Adana'da basın ve STK'lara Yusufîler anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami kimlikli mahkûmların ailelerinin bir araya gelerek oluşturduğu 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi, Adana’daki STK’lar ile basın kuruluşlarını ziyaret etmeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ile ulusal ajanslar ve TV kanallarını ziyaret eden İnisiyatif yetkilileri, son olarak Anadolu Platformu üyesi Ülfet-Der ile Radyo Barış ve Sütun Haber’i ziyaret etti.

Ziyaretlerde, 28 Şubat ve FETÖ mağduru Yusufîler konusunda bilgilendirmelerde bulunan İnisiyatif yetkilileri, yaklaşık altı yüz mahkûmun FETÖ mensubu yargının mağduru olarak yıllardır cezaevlerinde bulunduğunu, bu insanlar için yeniden yargılanma yolunun mutlaka açılması gerektiğinin altını çizdiler.

28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi Adana Sözcüsü Orhan Erkuş ve Avukat Hakan Özbay ile FETÖ mağduru ailelerin katıldığı ilk ziyaret, Anadolu Platformu üyesi Ülfet Der’e gerçekleşti. Ülfet Der Başkanı Gazi Kılıçparlar ile görüşen İnisiyatif yetkilileri, kendisine 28 Şubat ve FETÖ mağdurları hakkında bilgilendirmede bulundular.

İnisiyatif Sözcüsü Erkuş, FETÖ’ye mensup polis, savcı ve hâkimler tarafından kurulan kumpaslar sonucu 15-20 hatta 25 yıldır cezaevlerinde yatan yaklaşık 600 Yusufî mahkûm bulunduğunu dile getirdi.

“FETÖ’cü hakimlerin verdiği kararlar tekrar gözden geçirilmeli!”

Darbe girişiminin ardından FETÖ’cü olduğu tespit edilen binlerce yargı mensubunun açığa alınıp tutuklandığını hatırlatan Erkuş, bu hakimlerce verilen kararların da gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Erkuş, Yusufîlere özgürlük için oluşturulan İnisiyatif ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Erkuş, İnisiyatif olarak Yusufî mahkumlar için af değil adalet istediklerinin altını çizdi.

“FETÖ mağdurları için yeniden yargılanma yolu açılmalı”

Avukat Hakan Özbay ise 28 Şubat ve FETÖ mağdurlarının karşılaştıkları hukuksuzlukları detayları ile anlattı. FETÖ mensubu hakimlerin Pensilvanya’dan aldığı talimatlar doğrultusunda verdiği cezalarla binlerce insanın mağdur edildiğini belirten Özbay, şu an cezaevinde olan yüzlerce mahkum için yeniden yargılanma yolunun mutlaka açılması gerektiğini ifade etti.

Ülfet-Der Başkanı Gazi Kılıçparlar da İslami kesim olarak 28 Şubat ve FETÖ mağduriyetlerine yakinen tanık olduklarını ifade etti. İslami kimliğinden dolayı bir insanın çeyrek asırdır cezaevinde olmasının kabul edilemez bir hukuksuzluk olduğunu belirten Kılıçparlar, mağduriyet yaşayan yüzlerce FETÖ mağduru olduğunu, bunlar için mutlaka yeniden ve adil yargılanma yolunun açılması gerektiğini dile getirdi.

Adana’daki basına Yusufiler anlatılmaya devam etti

Daha sonra Adana’da İslamî çizgide yayın yapan Radyo Barış’ı ziyaret eden İnisiyatif yetkilileri, radyonun genel yayın yönetmeni olan Yakup Kolay ile görüştü. Kolay’a zindanda olan mahkumlar ve yargılama süreci hakkında bilgilendirmede bulunan İnisiyatif Sözcüsü Orhan Erkuş ve Avukat Hakan Özbay, yaşanan mağduriyetin giderilmesi için başlattıkları çalışmaları anlattılar.

FETÖ mensubu polis, savcı ve hakimlerce kurulan kumpaslarla Hizbullah, Hizbuttahrir, Vasat, Metin Kaplan ve Sivas davalarında yüzlerce mütedeyyin insana en ağır cezalar verildiğini dile getiren Erkuş, bu zulmün mutlaka sonlandırılması gerektiğini savundu. Bunun için de bu dosyaların adil mahkemelerde yeniden ele alınarak görülmesini talep ettiklerini söyledi.

Son olarak Sütun Haber Derneğini ziyaret eden İnisiyatif yetkilileri, Dernek Başkanı Metin Doğruyol’a Yusufîler konusunda bilgilendirmelerde bulundular. Doğruyol’a Yusufî mahkumlar ve onlarca yıldır süren hukuksuzluklar hakkında bilgi veren İnisiyatif Sözcüsü Erkuş, zulmün son bulması için yapılacak faaliyetlere destek istedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir