• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
Doğu aşiretleri Van`da buluşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'da pazar günü bir araya gelecek 16 ilden 181 aşiret lideri, bölgedeki olaylara ve "İngiltere'nin aşiretlere para dağıttığı" iddiasına ortak tepki gösterecek.

Van'da bölge nüfusunun 2 milyonunun üzerinde etkisi bulunan aşiret liderleri, yapacakları ortak basın açıklamasıyla darbe ve terörün karşısında olduklarının mesajını verecekler.

Son zamanlarda ikinci darbe kalkışmasının aşiretler üzerinden yapılacağı iddiasına da tepki gösterecek aşiretler, bölge halkının terör olaylarının son bulması yönündeki taleplerini de dile getirecek.

"BÖLGE AŞİRETLERİYLE ORTAK TEPKİMİZİ DİLE GETİRECEĞİZ"
Tüm aşiret liderleri adına açıklanacak ortak deklarasyonu okuyacak olan bölgenin en büyük aşiretlerinden Ertoşi aşiretinin lideri İskender Ertuş, şöyle konuştu:

"Pazar günü bölgedeki aşiretlerin liderleriyle kentteki bir otelde bir araya geleceğiz. Bölgedeki nüfusun önemli kısmını temsil eden aşiret liderleriyle üzerimize atılan iftiralara tepkimizi dile getireceğiz. Sözde 'İngilizler para vererek bölgedeki aşiretleri satın almışlar'. Bununla ilgili ortak açıklamamız olacak." 

dünyabülteni

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir