• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
"DİKA Üniversite İşbirliği Platformu" kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi ve Batman Üniversitesi ile Dicle Kalkınma Ajansı arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla “DİKA Üniversite İşbirliği Platformu” oluşturuldu.

İlk toplantısını ajansın ev sahipliğinde Mardin’deki yeni ajans binasında gerçekleştiren platform üyeleri, yürütülen mevcut çalışmaların yanında yeni projeler tasarlamak ve uygulanmasına altyapı oluşturmak amacıyla bir araya geldi.

Toplantıya DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Vahap Özpolat, Yrd. Doç. Dr. Lokman Toprak, Batman Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Hakan Karakaya ve Yrd. Doç. Dr. Musa Kılıç’ın yanı sıra Ajansın Araştırma, Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi uzmanları ile Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü katıldı.

Toplantıda Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü yaptığı sunumda DİKA Üniversite İşbirliği Platformu’nun kuruluş amacı, ajansın destek mekanizmaları ve bu destek mekanizmaları yoluyla ajans ile bölge üniversiteleri arasında geliştirilen işbirlikleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Toplantının sonunda oluşturulan işbirliği platformunun çalışma yöntemi belirlenerek, aylık toplantıların yapılmasına ve bir sonraki toplantı gündeminin birlikte belirlenmesine karar verildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir