• DOLAR 32.572
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2424.64
  • ...
Yasin Börü ve arkadaşları Urfa`da düzenlenen programla anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6-7 Ekim olaylarında kurban eti dağıtırken hunharca şehit edilen Yasin Börü, Riyad Güneş, Hasan Gökgöz ve  Hüseyin Dakak, Peygamber şehri Şanlıurfa`da HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları`nın düzenlediği programla anıldı.

Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlenen programda 6-7 Ekim`de yaşanan vahşeti anlatan fotoğraf sergisi açıldı.  Yoğun katılımın gözlendiği programda dışarıda kalanlar için projektör yansıtıldı.

Halil Kaya Hoca`nın okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başlayan programda daha sonra HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı Cumali Taba, bir selamlama konuşması yaptı.

Özlem Ajans sanatçılarından Mahfuz Aytekin, Mustafa Altıntop ve Hikmet Kıyançiçek 6-7 Ekim şehitlerini anlatan eserler seslendirdi. Minik çocukların 6-7 Ekim şehitlerinin dilinden onların hayatlarını anlatması duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Programa konuşmacı olarak katılan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi Mahmut Kılınç, 6-7 Ekim olaylarının PKK`nin ve Kürt halkının tarihini değiştiren bir milat olduğunu söyledi.

Bu yılki 6-7 Ekim şehitleri anma programlarının Muharrem ayına denk geldiğini hatırlatan Kılınç, Kerbela`da şehit olan Hz. Hüseyin ile Yasin Börü ve arkadaşlarının arasında çok benzerlikler olduğunu söyledi.

“12 Eylül sonrası PKK`ye Kürdî yapıları, Gülen`e ise diğer İslamî yapıları tasfiye etme görevi verildi”

6-7 Ekim olaylarına kadar gelen tarihsel süreci anlatan Kılınç, konuşmasına şöyle devam etti:

“12 Eylül askeri cuntasının MGK toplantısında dünyada ve bölgemizde yaşanan olaylar karşısında Kemalist rejimin restorasyonuna karar verilir. Ve Türk-İslam-Kemalizm sentezi olarak tanımlanabilecek bu yeni ideolojinin tahkimi için Kürtler ve din ekseninde iki harekete cevaz verilir. Bu karadan sonra PKK ve Gülen hareketi ortaya çıkar. Bu hareketlerin biri Kürtler arasında diğeri de toplumun kılcal damarları olan eğitim ve bürokrasiye yönlendirilerek görünüşte birbirini dışlayan ama hakikatte Kemalist sistemin restorasyonu için gerekli siyasi, sosyal ve kültürel kodların yenilenmesine çalışırlar. PKK`ye kendi dışındaki diğer Kürdî yapıları, Gülen`e ise kendi dışındaki İslami yapıları tasfiye etme görevi verilir. Bu iki yapının kuruldukları günden beri birinin Kürtlere diğerinin ise İslami yapılara saldırması tesadüfi değildir.”

PKK`nin yıllarca Kürtleri inancından uzaklaştırmaya yönelik projeler ortaya koyduğunu belirten Kılınç, PKK`nin Kürtlerin İslam`dan saklı dinamiklerini hesaba katmadığını, Yasin Börü olayının onların İslam`a olan düşmanlıklarını tescillediğini söyledi.

Program Hüseyin Çelik`in yaptığı dua ile son buldu. (Osman Gülebak, Ramazan Casuk- İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir