• DOLAR 32.519
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2487.12
  • ...
`Bölge üzerinde oynanan oyunlar 6 -8 Ekim olayları ile gün yüzüne çıkmıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bursa  Gençlik Kolları Başkanlığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın çağrısıyla sokaklara inen PKK/HDP`liler tarafından Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesinin 2`nci yılı nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

Partinin il başkanlığında yapılan açıklamayı HÜDA PAR Bursa Gençlik Kolları Başkanı Yunus Yılmaz okudu.

Sözlerine kurban eti dağıtırken PKK/HDP`lilerce vahşice katledilen Yasin Börü, Riyad Güneş, Hasan Gökgöz ve Hüseyin Dakak`a Allah`tan rahmet dileyerek başlayan Yılmaz, şehitleri ailelere ve sevenlerine de  bir kez daha baş sağlığı diledi.

2014 yılının Ekim ayında, Kobani olaylarını protesto bahaneli eylemler ile HDP`nin eş başkanları örgüt taraftarlarını sokağa çağırdığını hatırlatan Yılmaz, “Ülkeyi kaosa sürüklemek, iç savaş çıkarmak ve özelde hazmedemediği İslami yaşantıya saldırı fırsatı bulmuştu. Yolda gördükleri sarıklı, sakallı Müslümanlara saldırılar olmuştu. Meydana gelen olaylarda HDP/PKK cenahı özelde Cami, Kur`an Kursları, İslami STK`lara ve yine referansı İslam olan Hür Dava Partisi ve uzanabildiği diğer siyasi oluşumlara da her türlü fiili saldırıyı düzenlemişlerdir.” şeklinde konuştu.

PKK/HDP`lilerin hiçbir kutsalı olmadığını vurgulayan Yılmaz, “Bu güruh,  muhtaç ailelere Kurban Bayramında Kurban eti götüren, aralarında henüz 16 yaşında olan Yasin Börü ve beraberindeki Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Cumali Güneş, Turan Yavaş ve Riyad Güneş`inde aralarında bulunduğu İslami kimlikli gençleri katletmiş,  arkalarında gözü yaşlı eşler ve daha doğmamış yetim bebeler bırakmışlardır.”diye konuştu.

Şehitlerin her zaman cesaret ve iftihar vesilesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Aramızdan şehit olarak ayrılan kardeşlerimiz bizim için kayıp değil, aksine en büyük kazancımızdır. Haçlı zihniyetinin maşası olan zavallıları sesleniyoruz ki, artık aklınızı başınıza alın, emperyalistlerin kuklası olmaktan, taşeronluğunu yapmaktan vazgeçin. Müslüman halka zulmediyorsunuz. Ama şunu unutmayın ki zulüm devam etmez.”ifadelerini kullandı.                                  

Bu bölgede kimsenin kendini başkasından üstün görmemesi gerektiğine değinen Yılmaz, “Kimse burada istediğimi yaparım ve yanıma kâr kalacak diye düşünmesin. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Üstünlük ölçüsü Allah`a bağlılıktır, takvadır. Allah`ın arzı geniştir. 6/8 Ekimde halkımız dostu da düşmanı da gördü. Anneler ve babalar çocuklarının ölmesini istemiyor! Müslüman Kürt Halkı`nın değerleri ve manevi dinamikleri ile ters düşen şer güçler artık istedikleri gibi bölgemizde at koşturamayacaklardır.” diye konuştu.  (Zeki Aras- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir