• DOLAR 32.579
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2427.037
  • ...
"Şehit Yasin ve arkadaşları şer güçlerin hesaplarını alt üst etti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları, düzenlediği basın açıklamasıyla HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın çağrısı üzerine 2 yıl önce 6-7 Ekim tarihinde Kobani bahanesiyle PKK/HDP yandaşlarının özellikle dindar halka yönelik gerçekleştirdiği ve Yasin Börü ve arkadaşlarıyla birlikte onlarca insanın hunharca katledildiği olayları lanetledi.

HÜDA PAR İl Binasında yapılan basın açıklamasını HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Enes İmir okudu.

İmir, 2014 yılının Ekim ayında, Kobani olaylarını protesto bahaneli eylemler ile HDP`nin eş başkanları örgüt taraftarlarını sokağa çağırdığını, ülkeyi kaosa sürüklemek, iç savaş çıkarmak ve özelde hazmedemediği İslami yaşantıya saldırı fırsatı bulduğunu söyledi.

Yolda gördükleri sarıklı, sakallı Müslümanlara saldırılar yapıldığını anımsatan İmir, meydana gelen olaylarda HDP/PKK cenahının özelde cami, Kur`an kursları, İslami STK`lara ve yine referansı İslam olan HÜDA PAR ve uzanabildiği diğer siyasi oluşumlara da her türlü fiili saldırıyı düzenlediklerini belirtti.

Hiçbir kutsalı olmayan bu güruhun, muhtaç ailelere Kurban Bayramında kurban eti götüren, 16 yaşındaki Yasin Börü ve beraberindeki Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Cumali Güneş, Turan Yavaş ve Riyad Güneş`in de aralarında bulunduğu İslami kimlikli gençleri katlettiğini, arkalarında gözü yaşlı eşler ve daha doğmamış yetim bebeler bıraktıklarını vurguladı.

“İŞİD ‘den daha cani olduklarını bir kez daha kanıtlamışlardır”

Yasin Börü ve arkadaşlarının hunharca katledildiğini dile getiren İmir, “Saldırılarda, taş sopa, satır, silah, delici ve kesici akla hayale gelen her türlü suç aletleriyle adeta zincirinden salıverilmiş bir şekilde ağızlarından akıttıkları salyalar ile hunharca Müslüman kardeşlerimizi şehit etmişlerdir. Gençler bir eve kıstırılarak, Kürtlerin asla ama asla adet ve geleneklerinden olmayan bir ihanet ile toplu saldırı yapılıp eman verilmemiş, insanlık ve annelik duygularını yitirmiş kadınların zılgıtları eşliğinde balkonlardan atılmış, üzerlerinden araçlarla geçilmiş, vücutları yakılmaya, boğazları kesilmeye çalışılmış, öyle ki şehitler anneleri tarafından dahi tanınmaz hale getirilmiştir. Kınadıkları ve sokağa çıkma gerekçeleri olan ve eleştirdikleri İŞİD ‘den daha cani olduklarını bir kez daha kanıtlamışlardır.” dedi.

“Çözüm sürecinde örgüt, adeta halka karşı amansız bir savaş başlatmış, yüzlerce masum insanı katletmişlerdi”

Saldırılara karşı devletin de duyarsız kaldığına işaret eden mir, “Akıllara durgunluk veren bir başka husus da şudur ki; devletin, sözüm ona “güvenlik görevlileri” olaylara müdahale etmemiş ve kayıtlarda da sabit olduğu gibi saldırılar esnasındaki yardım çağrılarına da duyarsız kalmıştır. Bununla birlikte 6/8 Ekim dosyası ile alakadar yargı süreci ise FETÖ zihniyeti devam mı ediyor sorusunu akıllara getirmektedir. Çözüm sürecinde silah ve mühimmat depolayan örgüt adeta halka karşı amansız bir savaş başlatmış, yüzlerce masum insanı katletmişlerdi.” diye konuştu.

“Şehit Yasin ve arkadaşları şer güçlerin hesaplarını alt üst etmiş”

6-7 Ekim olaylarının bölge gerçekleri açısından bir milat olduğuna dikkat çeken İmir, konuşmasının şöyle sürdürdü: “Kanıyla destan yazan şehit Yasin ve arkadaşları şer güçlerin hesaplarını alt üst etmiş, bölgedeki sessizliği bozmuş ve olaylarla birlikte yıllardır Kürdistan coğrafyasında Müslüman halkın yaşadığı acıları, sıkıntıları batıdaki Müslümanların da görmesini sağlamıştır. Bölge üzerinde oynanan oyunlar 6/8 Ekim olayları ile gün yüzüne çıkmıştır. Halk için savaştıklarını ve mücadele ettiklerini iddia eden bu kan emici halk düşmanları, her fırsatta Emperyalist Batı`dan emir ve talimat alarak Kürt halkına saldırmayı ve her türlü zulmü her zaman kendileri için vazgeçilmez bir görev bilmişlerdir.”

 “6/8 Ekimde halkımız dostu da düşmanı da gördü”

Açıklamanın sonunda İmir, “Bu bölgede kimse kendini başkasından üstün görmesin, kimse burada istediğimi yaparım ve yanıma kar kalacak diye düşünmesin. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Üstünlük ölçüsü Allah`a bağlılıktır, takvadır. Allah`ın arzı geniştir. 6/8 Ekimde halkımız dostu da düşmanı da gördü. Anneler ve babalar çocuklarının ölmesini istemiyor. Müslüman Kürt halkının değerleri ve manevi dinamikleri ile ters düşen şer güçler artık istedikleri gibi bölgemizde at koşturamayacaklardır. Allah yolunda ölmek isteyenler, ebetteki dünyalıklar için yaşamak isteyenlere galip gelecektir.” ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül/M. Sait Çelik- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir