• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
Husiler ateşkesi kabul etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresini (GPC) temsil eden ortak heyetin, 72 saatlik saldırıların durdurulması önerisini "prensipte" kabul ettiği bildirildi.

Ortak heyete yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Umman'ın başkenti Maskat'ta Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmali Vild eş-Şeyh Ahmed ile bir araya gelen heyet, 72 saatlik saldırıların durulması önerisini prensipte kabul etti.

Heyet, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun, havadan ve denizden tüm saldırıları ile keşif uçuşlarını durdurmasını şart koştu.

Taraflar arasında akşam gerçekleşen ikinci görüşmede ise saldırıların ne zaman sonlandırılacağının yanı sıra Ateşkes ve Koordinasyon Komitesinin görevine başlaması konuları görüşüldü.

Ortak heyet de Şeyh Ahmed'e, başta başkent Sana olmak üzere kentlerdeki güvenlik önlemleri hakkında yazılı bir plan sundu.

Maskat'a dün ulaşan Şeyh Ahmed'in, ara buluculuk görevini üstlenen Umman Dışişlerinden Sorumlu Bakanı Yusuf bin Alevi bin Abdullah ile görüştüğü belirtilmişti. Şeyh Ahmed'in, Maskat'a gelmeden önce 5 gün Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Yemenli yetkililer ve yabancı ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldiği ifade edilmişti.

dünyabülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir