• DOLAR 32.566
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2428.979
  • ...
Şehit Yasin ve arkadaşlarının afişleri asıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanlığı, 6-8 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Turan Yavaş, Cumali Güneş, Fethi Yalçın ve Cengiz Tiryaki`nin resimlerinin yer aldığı pankartları şehir merkezinde bulunan köprü ve kavşaklara astı.

Katliamın yıldönümü nedeniyle asılan ve “6-8 Ekim Olaylarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını rahmetle anıyoruz” yazılı pankartlar halk tarafından takdirle karşılandı.

Asılan pankartlar ile yaşanan katliamı gündemde tutmak istediklerini ifade eden HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun, 6-8 Ekim olaylarında Kürt tarihinde görülmemiş bir katliamın yaşandığını belirtti.

Yasin Börü ve arkadaşlarının elinde kurban eti olduğunu hatırlatan HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Dursun, “Yasin Börü ve arkadaşları o etleri Kobanili mültecilere dağıtıyorlardı. Fakat öyle bir durumla karşılaştılar ki, Kobani`yi bahane edip onları katlettiler. O dönemde 50`ye yakın kişi hayatını kaybetti. Şehit Yasin ve arkadaşları birer Hür gençti ve bu davanın yetiştirmiş olduğu birer gençti. Bizler de böyle bir çalışma yaptık.  Diyarbakır önemli ve geçiş noktaların olduğu yerlere pankartlar astık. Onların davasını hatırlatıyoruz ve insanlara daima bunu hatırlatacağız. Bunların muvahhit gençler olduklarını ve davalarının hak olduğunu her yerde haykıracağız.” dedi.

“Onların davasını yüklendik ve hiçbir zaman geri de durmayacağız”

Şehitlerin kanının bereketli olduğunu söyleyen Dursun, “Şehitlerin kanı toprağa düştüğü zaman filizlenmektedir. Allah-u Teala`nın davasının mensupları şehit oldukları zaman mutlaka onun yerini dolduracak binlerle insanlar doğar. Bu yıl katliamın ikinci yıl dönümüdür. Bakıyorsunuz Türkiye ve Avrupa`nın birçok yerinde şehit Yasin Börü`nün davasını omzuna alıp kurban eti dağıtan kişiler var. Şehitlerin davası hiçbir zaman sönmez ve büyüyerek bütün dünyaya yayılacak. Onlar İslam davasının mensuplarıydı. Biz de onların davasını yüklendik ve hiçbir zaman geri de durmayacağız. Bunun sözünü verip ahd ediyoruz. Onların düşmanları şu anda belli başlı emperyalist ülkelerin taşeronluğunu yapmaktadırlar. Bu düşmanlar bir şey kazanmayacaklar. Hatta ahiretlerini heba ediyorlar. Onlara oy verenler de aynı şekilde onların davasının mensubu olacak, onlarla birlikte ahiretleri heba olacaktır. Bütün Türkiye`deki Müslüman kardeşlerimize çağrımız şudur; Hep beraber Yasin Börü ve arkadaşlarının davasına sahip çıkalım.” İfadelerini kullanalım.

“Anneler çocuğunu iyi yetiştirmesi lazım ki yeni Yasinler olsun”

Son olarak kadınlara seslenen Dursun, “Toplumun temel taşı olan kadınların, muhahhid gençler yetiştirmeleri gerekir. Kendi çocuklarını camilere Allah resulünün hayatını öğrenmeye, Kur`an`ı öğrenmeye teşvik etmeleri lazım. Bir kadın nasıl evladını işe gönderiyorsa veya okula gitmesi için hazırlıyorsa aynı şekilde çocuğunu cennete bu şekilde göndermesi lazım. Anneler çocuğunu iyi yetiştirmesi lazım ki yeni Yasinler olsun.” şeklinde konuştu. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir