• DOLAR 32.332
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2282.433
  • ...
Çınar'da 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle Çınar Müftülüğü tarafından bir program düzenlendi.

Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen, Çınar Müftüsü Vekili Hacı Su, HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal ve din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Çınar Müftüsü Vekili Hacı Su'nun selamlama konuşması ile devam etti.

Programda söz alan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen, toplumun ıslahına yönelik imamlara çok fazla iş düştüğünü ve çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Bu yıl cami ve kitap, cami ve bilgi, cami ve ilim başlıkları altında ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladıklarını belirten İşleyen, “Allah’a davet eden, salih amel işleyen ve ben Müslümanlardanım diyenlerden daha güzel sözlü kim vardır’ ayetinin anlaşılması için bu etkinlikler düzenleniyor. Hz. Muhammed’in (sav), ‘Müezzinler kıyamet günü boyları en uzun olanlardır’ hadisi, bu vazifeyi yerine getiren insanımızın manevi karşılığını anlatması bakımından çok dikkat çekicidir. Biz Hz. Muhammed’in (sav) bize miras olarak, emanet olarak bıraktığı vazifeyi yerine getirmenin bilinci ve gayreti ile bunu yapmamız gerektiğine inanan ve bu bilincimizi sürekli pekiştirmeye, diri tutmaya çalışan insanlar olma gayreti içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesi ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler programa renk katarken, 65 yaşında hafız olan Adem Tekdal’a İl Müftüsü Burhan İşleyen tarafından Kur-an’ı Kerim hediye edilirken, emekli olmasına rağmen hizmet etmeye devam eden Molla Hasenat Gümüşçü’ye de belge verildi.

Program ‘Cami ve Din Görevlileri’ temalı sinevizyon gösteriminin ardından, Molla Hasenat Gümüşçü’nün yaptığı dua ile sona erdi. (Vedat Aydın-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir