• DOLAR 32.548
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.843
  • ...
"PKK ile FETÖ yapılanması bu ülkeye çok büyük zarar verdi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat  Albayrak, Gaziantep'te Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin 2016- 2017 ‘Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı. Törene Albayak'ın yanı sıra, Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) 2016-2017 akademik yılı açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’de topluma zarar veren iki örgütün olduğunu, birinin PKK, diğerinin ise FETÖ olduğunu söyledi.

Bakan Albayrak, törende yaptığı konuşmada, PKK ile FETÖ yapılanmasının bu ülkeye çok büyük zararlar verdiğini belirtti.  Albayrak, “Yurtdışında yaptığım konuşmalarda bu FETÖ ile ilgili bir örnek veriyorum. Özellikle de Batı'da yaptığım açıklamalarda şu örneği veriyorum. FETÖ, DAEŞ'ten daha tehlikelidir.” dedi.

Albayrak, "Hasan Kalyoncu Üniversitesi Türkiye'deki sıradan üniversitelerden biri değil. Türkiye'de eğitim sektörü çok ama çok başka bir noktada artık. 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin son dönemde yaşadıklarından sonra eğitimin ne kadar önemli olduğu, fikir sahibi olması gereken, fikir sahibi olmak için bilgi sahibi olması gereken, bilgi sahibi olmak için ise sahih hakiki ve doğru bilgi sahibi olması gereken bireylerin, milli kurumlardan sağlıklı beslenmediği zaman nasıl bir ürünün ortaya çıkacağını son dönemde yaşadık. Nefes alıp veren her birey için en kutsallardan bir tanesi olan vatan aşkı ve şuuruna dahi, ihanet edebilecek nesillerin nasıl yetiştirilebileceğine şahit olduk.” diye sordu.

40 yıllık projelerin deşifre olduğu ve resimlerin yavaş yavaş ortaya çıktığına dikkat çeken Albayrak, “İlişkilerin, ipinin ucunun, tasmasının ucu nereye dayandığı, hepimizin mutabık kaldığı kutsalları alet ederek, ne noktaya insanların dönüştürülebildiğine şahit olduk. Eğitim, ilim sahibi, bilgi sahibi olmak her şeyin başı. Onun için bu ve benzeri kurumlar, kuruluşlar ve bu kuruluşlardaki hocalarımızın sizi hakikate ulaştırmak iradesi ve ideali ile verdiği bilgiler çok kutsaldır. Bunun parasal karşılığı yok. Doğru istikamete giderse nereye, yanlış istikamete giderse nereye gittiğine şahit olduk. Kendi ülkesine, milletine, insanına ihanet edip, bombalar atabilecek kadar kötüye gidebileceğini gördük.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere de seslenen Albayrak, “Bilgi sahibi olmak asıl günümüzün en zor ama en kolay imtihanı. Özellikle de son yıllarda yaşadıklarımız, müthiş bir bilgi kirliliği. Bilgiye ulaşmak bir o kadar kolay ama bir o kadar da zor. Son 3-5 yılın Türkiye’sinde küresel iklimde ne kadar yoğun bir dezenformasyonla karşıya karşıya olduğumuzdan hareketle, bu kadar manipüle toplumda, bireylerin maniplüe edildiğini görüyoruz. Gençlik, en saf en temiz, en saldırıya açık nüfus. Hanımlar, erkekler fark etmiyor. Enerjilerini en yoğun tüketme ihtiyaç hissettiği çağlarda müthiş bir şekilde bu iklimden etkilenmeye müsait. Sizin de imtihanınız bu. Maskeli, manüplatik iletişim, farklı bilgi kaynaklarının sizin temiz dimağ ve bilgi dağarcığınızı kirletmesine, milli duruşunuzu zedelemesine, özellikle söyleyen söyleten söylenenin içeriğine dikkatle bakmanız noktasındaki duruşunuza, olumsuz bir şekilde müdahale edilmesine izin vermemeniz gerekiyor.” uyarısında bulundu.

Türkiye’de 'Gezi Parkı' eylemleriyle başlayıp 17-25 Aralık sürecine kadar bu ülkenin birliğine kasteden örgütler olduğunu ifade eden Albayrak, 15 Temmuz'da halkın güçlü bir irade ortaya koyarak müthiş bir sınav verdiğini vurguladı.

15 Temmuz sonrasında mutlu olduğunu vurgulayan Albayrak, “Ben şahsen çok mutluyum. Her bir birey olarak şahitlik ettiğimiz 4-5 yılın Türkiyesi’ndeki gelişmeler, özellikle de gezi parkı dönemi ile başlayan, 17-25 Aralık ile devam eden, farklı varyasyonlarla 11 yıldaki siyasi dalgalanmalarına dayalı, ülkenin birliğine kast eden örgütlerle ortaya çıkan resimde, şükürler olsun 15 Temmuz'da 79 milyon olarak, çok güçlü bir irade ortaya koyarak müthiş bir sınav verdik. Burada aslında gençliğin rolü çok önemli.” şeklinde konuştu.

Milletin FETÖ üyeleri gibi aklını kiraya vermediğini kaydeden Albayrak, bunun da 15 Temmuz'da bir kez daha ortaya çıktığını ifade etti.

Albayrak, "Biz birileri gibi aklını kiraya vererek birileri gibi, yaradandan başka  birilerine secde ederek, kendimize bir istikamet ve yol çizemeyiz. Öncelikli bir şekilde aklını kullanarak, aklını kalp ve vicdanla mecz edip, toplumda büyük bir rolü ifa ediyoruz. 15 Temmuz bu bireylerinin birleştiğinde79 milyonun tek vücut olduğunda Türkiye'ye değil dünyaya ne kadar çok büyük bir özgürlük ve insan hakları dersi verdiğine şahit olduk. Dünyanın neresine gidersek gidelim, yurt dışında bulunduğumuz ortamlarda, yerli-yabancı temsilcilerin birçoğuyla görüşmelerde hepsinden ortak bir şekilde aldığımız cevap, 'bu milletle ne kadar övünseniz azdır' oldu.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de FETÖ ile PKK’nin halka çok ciddi zararlar verdiğinin altını çizen Albayrak, devamla şunları kaydetti:

“Bir tarafta PKK yapılanması, bir tarafta FETÖ yapılanması bu ülkeye çok büyük zarar verdi. Nesillere, topluma çok büyük zarar verdiler. Bunu bir kere unutmayacağız. Birileri altın nesil diyordu. Ve o altın nesil, hain nesil çıktı. 5 yaşında alıyor, bilmem kaç yaşına kadar ruhsal ve psikolojik gelişiminde ruh iklimini maalesef iğfal ederek, nasıl bir insan profili çıkardığı ortada. Yabancı muhataplara, özellikle batıdakilere, olayın vahamiyetini anlatmak için bu yapının, DEAŞ'ten çok daha tehlikeli olduğunu söyledim.   Bir tarafta, eğitimsiz, 13-15 yaşında, dünya ufkunu, umudunu, ümidini, annesini, babasını, vatanını kaybetmiş  çaresiz bireylerin  aklını çelerek, sözde sahte cennet vaadiyle ikna edilip, bombalayıp patlatılan bir örgüt var. Diğer tarafta ne var? Sizi bilmem ama bir kısmının IQ'su benimkinden daha büyük, içerisinde profesörler, paşalar, hakimler, savcılar var. Gelir seviyesi de yüksek. Her bir şeyi hazır. Müthiş bir ihanet şebekesi.”

DAEŞ ile mücadele edeceğini söyleyen ülkelerin önce kendi topraklarındaki FETÖ yapılanmalarına   bakmalarını isteyen Albayrak, “Bu yapı gidin görün ABD'de sayıları 200'den fazlaya ulaşmış, dünyada 170'den fazla ülkeye ulaşmış. İnsanları toplumları zehirlemeye hala devam ediyor. O zaman bu konu Türkiye'den daha fazla buraların sorunu. Artık İŞİD ile DAEŞ ile mücadele edeceğim derken, birilerinin dönüp kendi ülkesine baksın, onlara dost tavsiyesi diye her yerde ifade ediyorum. Bu üslupla deyince de gözler yerinden fırlıyor. Niye her sene 200 küsur okuldan binlerce mezun veren o yapı, yarın bir gün o toplumun dimaniklerinde. Bugün bizim çektiğimiz yaşanırsa ne olur?” diye konuştu.

Törende HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ile HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Cemal Kalyoncu, Bakan Albayrak'a tablo hediye etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir