• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
Bakan Albayrak, Suriyelileri ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’in Nizip ilçesinde bulunan Suriyeli mültecilerin kaldığı konteynır kenti ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yapılan çalışmalar ve verilen hizmetlerle ilgili yetkililerden bilgi alarak, kampta içerisinde bulunan okulları gezdi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Bakan Albayrak, katıldığı Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2016-2017 ‘Akademik Yılı’ açılış töreninin ardından beraberinde Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve diğer yetkililer ile Nizip konteynır kenti ziyaret etti.

Suriyeli sığınmacıları ziyaret etmek için Gaziantep’e gelen Bakan Albayrak’ın kentteki ziyareti öncesi havaalanı ve çevresi başta olmak üzere, havaalanı yolu üzerinde bulunan Nizip konteynır kentin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

İlk olarak Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2016-2017 ‘Akademik Yılı’ açılış törenine katılan Albayrak, daha sonra Nizip'te bulunan Suriyeli mültecilerin kaldığı Konteynır kenti ziyaret etti. 

Bakan Albayrak, burada öğrencilere verilen eğitimi yerinde görerek, verilen eğitim hizmetinin çok önemli ve yerinde bir hizmet olduğunu belirtti. Konteynır kent içerisindeki Suriyeli çocuklar ile yakından ilgilenen Albayrak, sığınmacılarla da sohbet etti.

Suriyeli çocukların eğitim gördüğü sınıfları da gezen Albayrak, Suriyeli çocukların Türkçe ve Arapça okudukları ilahileri dinledi. Ardından başka bir sınıfa giden Albayrak, burada çocuklardan 'Biz kısık sesleriz' şiirini dinleyerek çocukların yaptığı dualara eşlik etti.

Yetkililerden konteyner kentteki eğitim hakkında da bilgi alan Albayrak, daha sonra Suriyeli bir aileye konuk oldu. Kendisine ikram edilen kahveyi içen Albayrak,  aile bireyleri ile sohbet etti.

Bakan Albayrak, Birecik Hidroelektrik Santralini’nde inceleme yaptı

Albayrak buradan da Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine giderek  Birecik Hidroelektrik Santralini ziyaret etti.

İlçedeki ‘Yap-İşlet-Devret Modeli’ ile yapılan Türkiye'nin en büyük ölçekli  hidroelektrik santrali konumundaki tesisi ziyaret eden Albayrak, işletmenin faaliyetleri hakkında Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Halil Alış ile Santral Müdürü Nevzat Doğan'dan bilgi aldı.

Hidroelektrik Santral tesisini gezen Albayrak, daha sonra tesisin bağlı olduğu Birecik Barajında da incelemelerde bulundu.

Daha önce EÜAŞ bünyesinde hizmet veren santralin 3 gün önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına devredildiği belirtildi.

Bakan Albayrak buradaki incelemelerinin ardından kentteki temaslarını sürdürmek üzere tekrar Gaziantep’e geçti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir