• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
Postacılar Ağır Kış Şartlarınada da Görevlerindeler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kış mevsimin şiddetli bir şekilde yaşandığı Erzincan’da, PTT Başmüdürlüğü`ne bağlı PTT Merkez Müdürlüğü`nde görevli 24 postacı, görevlerine aralıksız devam ediyor. Zorlu kış şartlarına rağmen vatandaşın postasını taşıyan postacılar, sabah mesaisinin başlaması ile gelen yaklaşık 12 bin postayı mahalle mahalle ayırdıktan sonra işe koyuluyor. Karlı ve buzlu yollarda bisiklet üzerinde sorumluluk alanı mahalleye giren postacılar, kapı kapı gezerek postaları adreslerine ulaştırıyor.

Kar ve buz sebebiyle yolda gitmekte zorlanan postacılardan Fahrettin Çamurcu, “Doğu Anadolu`da kış şartları ağır geçiyor. İşlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Vatandaşın gönderisi beklemez. Zor da olsa işimiz bu. Vazifemizi yapmak zorundayız. Bisikletlerimizle kaysak da, düşsek de, hastaneye düşmedikçe ekmek paramız, mecburuz gönderilerimizi dağıtmaya.” dedi.

Yaz-kış demeden vatandaşa hizmet etmeye devam ettiklerini söyleyen Alaattin Şengül ise, “Kış aylarının zor şartlarında mecburen mesleğimizi yapmaya gayret ediyoruz. Sıkıntılarımız büyük. Bilindiği gibi Erzincan’da ağır geçen kış şartları nedeniyle bisiklet kaymalarımız, düşmelerimiz oluyor. Zaman bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın da bu yağmurlu ve yağışlı havalarda bizlere yardımcı olmalarını, anlayışlı olmalarını, posta kutularını tedarik etmeleri, hizmeti zamanında yapmamız konusunda çok yardımcı olacaklardır.” diye konuştu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir