• DOLAR 32.574
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2426.025
  • ...
`Doğalgaz Sayesinde Hava Daha Temiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yalçın, Türkiye’nin hava kirlilik oranı en yüksek ilk on kenti arasında yer alan Gaziantep’in, hızla yaygınlaşan doğal gaz sayesinde daha temiz ve sağlıklı bir yaşam ortamına kavuşacağını söyledi. Doğalgaz kullanımının insan ve çevre sağlığı için önemini vurgulayan Yalçın, “Nüfusumuz ve sanayileşme arttıkça, temiz yakıt kullanımının önemi de artıyor. Hava kirliliğinin önlenmesinde en büyük etmenlerden biri bilinçli yakıt seçimi. Doğalgaz kullanımının yaygınlaşması, sağlıklı bir kent yaşamını sürdürebilmek için çok önemli. Bu konuda halkımıza çok önemli sorumluluklar düşüyor.” dedi.

Doğalgazın, bugün pek çok gelişmiş ülkede olduğu gibi Türkiye`de de günlük hayatın bir vazgeçilmezi haline geldiğine değinen Yalçın, sözlerine şöyle devam etti: “Hava kirliliğinin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri, atmosferde miktarı artan zararlı maddelerin solunması sonucu ortaya çıkıyor. Doğalgazı bu açıdan kömür ve fuel-oil ile karşılaştırdığınızda hem daha temiz hem de ısınma açısından daha verimli bir yakıt olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Şöyle ki kömür, doğalgaza göre zararlı bir kimyasal olan sülfür dioksit (SO2) açısından 2591 kat, partikül madde (is, kurum, toz) açısından ise 392 kat daha kirleticidir. Aynı şekilde fuel-oil de sülfür dioksit açısından bin 122 kat, partikül madde açısından ise 12 kat daha kirleticidir.”

Yalçın, hava kirliliğinin özellikle soğuk havaların da etkisiyle artan solunum yolu hastalıklarına olumsuz etkileri olduğunu ve bünye olarak daha hassas olan çocuklar ile yaşlılar başta olmak üzere herkesi tehdit ettiğini vurguladı. “Çocuklarımızın sağlıklı büyümesini istiyorsak, hızla doğalgaza geçerek onlara hava ve çevre açısından temiz bir yaşam ortamı sağlamalıyız.” diyen Yalçın, yeşil ve sağlıklı bir şehir yaşamına katkı sağlamak isteyen Gazianteplilerin her geçen gün artacağına inandığını belirtti. Yalçın, 70 bin 282 konuta eşdeğeri olan doğal gaz abone sayısını, 2012 yılında 123 bin konut eşdeğerine çıkmasını hedeflediklerini söyledi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir