• DOLAR 32.567
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2417.959
  • ...
"Öğretmenleri olmayan öğrenciler her sabah eve geri dönüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2016 2017 yılı eğitim-öğretim süreci üçüncü haftasına girmesine rağmen, Akçakale de bazı okullarda halen ders başı yapılmaması velilerin tepkisine neden oldu.

İlçede bulunan okullarda öğretmen açığı olduğu için birçok öğrenci her sabah okula geldiği gibi okul yöneticileri tarafından tekrar eve gönderiliyor.  

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın 'öğretmen açığımız yok' açıklamalarına da tepki gösteren veliler, çocuklarının yılardır ücretli öğretmenlerden ders aldığını ve sürekli öğretmen değiştirdiğini ifade ettiler.   

Eğitim-öğretimin üçüncü haftasında çocuklarının bir saat dahi ders görmediğini ifade eden öğrenci velisi Hamet Yalçın, "Bu durum kabul edilemez. Sözde 17 Eylül'de başlayan eğitim-öğretim başlamasına rağmen çocuklarımız bir saat dahi ders görmüş değil. Bizler okul müdürüne durumu sorduk bize, '10 Ekim'den sonra öğretmen gelebilir' dedi. Ancak o da belli değil, zaten benim çocuğum 3 yılda 8 öğretmen değiştirdi. Bu yılda öğretmen olmadığı için her sabah eve geri dönüyorlar. Her yıl farklı ve ücretli öğretmen den ders alan çocuklarımız eğitimde hayli geri kalmış bir de 'bu yıl öğretmen yok' diyorlar." diyerek tepki gösterdi.

İsmini vermek istemeyen başka bir öğrenci velisi ise "Biz İŞKUR'da çalıştığımız için durumu şikayet bile edemiyoruz. Benim çocuğum dördüncü yılına girmesine rağmen halen okuma yazmayı bile bilmiyor. Çünkü üç yıldır farklı öğretmenlerden ders aldı. Gelen öğretmenlerde, öğretmenlikle alakaları olmadığında çocuklarımıza ders veremediler. Abartmıyoruz inanmayan varsa okula müfettiş göndersin 3 ve 4 sınıfa giden bazı öğrenciler okuma bilmiyor. Hatta benim yeğenim bu okuldan sözde mezun oldu ama hiç bir şey bilmiyor." ifadelerini kullandı.

Atatürk İlkokuluna yeni atanan öğretmenlerden biri okuldaki eğitim seviyesini şu şekilde dile getirdi: "Ben bu yıl atandım ancak gördüğüm durum karşısında size şunları anlatayım. Bu çocukları üç yılı burada heba olmuş. Çocuklar birinci sınıf eğitimini dahi doğru almamış ve ben şu anda bu çocuklara sil baştan okuma yazma öğretiyorum."

Öğrenci velilerine durumdan rahatsız olduğunu belirten Okul Müdürü Abdullah Tur, "Biz öğretmen talep ettik ancak 10 Ekim'den sonra gönderilecek" dedi. (Osman Gülebak-İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir