• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
`6-8 Ekim olayları bölge gerçekleri açısından bir milattır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanlığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın çağrısıyla sokaklara inen PKK/HDP`liler tarafından Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesinin 2`nci yılı münasebetiyle basın açıklaması düzenledi.

Partinin il başkanlığında yapılan açıklamayı HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun okudu.

HDP yetkililerinin, 6-8 Ekim 2014 tarihinde yandaşlarını sokağa çağırdığını hatırlatan Dursun, meydana gelen olaylarda PKK/HDP`lilerin İslami değerlere ve kuruluşlara yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti.

Dursun, “Hiçbir kutsalı olmayan bu güruh, Kurban Bayramı`nda muhtaç ailelere kurban eti götüren Yasin Börü ve beraberindeki Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Cumali Güneş, Turan Yavaş ve Riyad Güneş`in de aralarında bulunduğu İslami kimlikli gençleri katletmiş, arkalarında gözü yaşlı eşler ve doğmamış bebeler bırakmışlardır.” dedi.

“Şehit Yasin ve arkadaşları şer güçlerin hesaplarını alt üst etti”

Polislerin, söz konusu olaylara müdahale etmediğini ve saldırılar esnasında yardım çağrılarına sessiz kaldığını dile getiren Dursun, sözlerine şöyle devam etti:

“6-8 Ekim dosyası ile alakadar yargı süreci ‘FETÖ zihniyeti devam mı ediyor?` sorusunu akıllara getirmektedir. 6-8 Ekim olayları bölge gerçekleri açısından bir milattır. Kanıyla destan yazan Şehit Yasin ve arkadaşları şer güçlerin hesaplarını alt üst etmiş, bölgedeki sessizliği bozmuş ve olaylarla birlikte yıllardır Kürdistan coğrafyasında Müslüman halkın yaşadığı acıları, sıkıntıları batıdaki Müslümanların da görmesini sağlamıştır. Bölge üzerinde oynanan oyunlar 6/8 Ekim olayları ile gün yüzüne çıkmıştır.”

“Şehitlerimiz bizim için cesaret ve iftihar vesilesi olmuştur”

Dursun, Kürdistan coğrafyasının İslam`dan uzaklaştırılması amacının asla başarıya ulaşamayacağını ifade ederek, “Bizde Huseynler bitmez varsa Yezitleri, bizde Yasinler bitmez varsa çeteleri, bizde Aytaçlar bitmez varsa alçakça etekli yarasaları. Şehitlerimiz her zaman bizim için cesaret ve iftihar vesilemiz olmuştur. Aramızdan şehit olarak ayrılan kardeşlerimiz bizim için kayıp değil, en büyük kazancımızdır. Haçlı zihniyetinin maşası olan zavallılara sesleniyoruz ki, artık aklınızı başınıza alın, emperyalistlerin kuklası olmaktan, taşeronluğunu yapmaktan vazgeçin.” şeklinde konuştu.

“Halkımız 6-8 Ekim`de dostu da düşmanı da gördü”

Kürt halkının artık sükûnet ve huzur ortamının gelmesini istediğini sözlerine ekleyen Dursun, “Bu bölgede kimse kendisini başkasından üstün görmesin, kimse ‘Burada istediğimi yaparım ve yanıma kâr kalacak` diye düşünmesin. 6-8 Ekim`de halkımız dostu da düşmanı da gördü. Anneler ve babalar çocuklarının ölmesini istemiyor. Müslüman Kürt halkının değerleri ve manevi dinamikleri ile ters düşen şer güçler artık istedikleri gibi bölgemizde at koşturamayacaklardır.” dedi.

Dursun, açıklamasının sonunda Cumartesi günü ikindi namazının ardından Ulu Cami`de yapacakları “6-8 Ekim şehitleri için mevlit etkinliğine” tüm halkı davet etti. (Hamza Adiyaman-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir