• DOLAR 32.604
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2499.047
  • ...
Siber dolandırıcılıktan 3 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş İl Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerce yapılan çalışmalarda, “Bilişim Sistemleri Aracılığıyla Dolandırıcılık” suçları kapsamında 16  kişinin yaklaşık 12 bin TL dolandırılması ile ilgili olarak yurdun çeşitli illerinde 18 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 3`ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı bildirildi.  

 Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, “Özel Hayatın Gizliliğini İhlal” ve “Bilişim Sistemleri Aracılığıyla Dolandırıcılık” suçları kapsamında 11 vatandaşımızın  yaklaşık  3 bin TL tutarında dolandırılması ile ilgili İzmir İlinde 1(bir), Diyarbakır ilinde 1(bir), Batman ilinde 4(dört) ve İstanbul ilinde 4 (dört) olmak üzere toplamda 10 şüpheli şahıs tespit edilerek gereği yapılmıştır.

“Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması” suçları kapsamında 5 vatandaşımızın yaklaşık 9 bin TL tutarında dolandırılması ile ilgili Kocaeli ilinde 1(bir), Kütahya ilinde 1(bir) ve İstanbul ilinde 1(bir) olmak üzere toplamda 3(üç) şüpheli tespit edilerek gereği yapılmıştır.” denildi.

Açıklamada ayrıca; “İlimiz Genelinde “Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık” ve “Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Elde Etmek ve Yaymak” suçundan aranması bulunan 5 (beş) kişi yakalanmış,  şahıslardan 3`ü çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanmıştır.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir