• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
'Evlilik Okulu'ndan mezun olanlara sertifikaları verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile içerisindeki iletişim kopukluklarını gidermek için ‘Evlilik Okulu’nda evli çiftlere eğitim vermeye devam ettiklerini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, dinimizin aileye ve evliliğe çok büyük bir önem verdiğini söyledi.

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile bilirlikte yürütülen projede amacın mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmak olduğu belirtildi.

Şahinbey Belediyesi nikah salonunda düzenlenen sertifika törenine, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Araştırmacı-Yazar Mustafa Yazgan, TBMM Özel Kalemi Bayram Kılıç, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcıları, kurum Müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Araştırmacı yazar Mustafa Yazgan’ın evlilik üzerine yaptığı konuşmayla başlayan program daha sonra Gaziantep’in ünlü tiyatro ekibi Çeled Uşaklar ekibinin evliliğin önemini anlatan tiyatro gösterisiyle devam etti.

Şahinbey Belediyesi tarafından 2009 yılında kurulan ve tescilli bir proje olan ‘Evlilik Okulu’ Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sürdürüldüğü, ‘Evlilik Okulu’ eğitimlerinde aileye bağlı iletişim problemlerinin azaltılması, nitelikli evliliklerin kurulması, faydalı ve sağlıklı bireylerin yetişebilmesi, eşler arasındaki iletişim gücünü sağlamak, iletişimde empatinin önemini anlamak gibi son derece önemli birçok konu anlatılıyor.

2009 yılında başlayan projeden bu güne kadar 7 bin 810 çiftin faydalandığı bilgisi verilirken, törenin sonunda evli çiftlere sertifikaları verilerek, birer çamaşır makinesi hediye edildi.  (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir