• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
GAÜN'de   2016-2017 akademik yılı törenle başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle başlayan 2016-2017 akademik yılının açılışında konuşan Gaziantep  Valisi Ali Yerlikaya, sadece pozitif ilimde ilerleyen değil, düşünen, tefekkür eden, geçmişini bilen bu gününün kıymetini, bu nefesinin, bu anının kıymetini bilen geleceğe ümitle bakan, çok çalışan ama neticede de Allah’a tevekkül eden insanlar olmalıyız.” dedi.

Vali Yerlikaya, kentte 3 üniversite bulunduğunu ve 60 bin öğrencinin  eğitim aldığını belirterek, bu öğrencilerin 50 bininin GAÜN'de olduğunu aktardı.

Gaziantep’in çok sayıda medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Vali Yerlikaya, “Bu kadim şehir artık bir eğitim şehri. 60 bin gence lisans eğitimi veren üç üniversitemiz var. 50-60 bini bu kadim üniversitede. 1973 yılında burada bilimsel aydınlanma başladı. 2 bin akademisyenimiz var. Bin 500’ü de Gaziantep Üniversitesi’ndedir.” ifadelerini kullandı.

“Allah’a tevekkül eden insanlar olmalıyız”

6 bin yıllık geçmişi olan Gaziantep'in artık eğitim şehri olarak da anıldığını söyleyen Yerlikaya, gençlere seslenerek konuşmasına şöyle   devam etti:

“Sadece kendi vatandaşı, kardeşiyle değil dünyadaki 204 milletle rekabet eden onları da yenerim şuuruyla olan bir gençlik olmalısınız sizler. Bunu yaparsanız dünyanın her yerinde istihdam edilirsiniz. 50 bin kişilik büyük bir aile olan, bin 500 akademisyen, Rektörümüz Ali Hocamızın yönetiminde, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik ortamında Türkiye’deki 193 üniversite ile değil, dünyadaki üniversitelerle rekabet eden bir üniversite olmalı. Bu şuurla, daha da azimle çalışmak, netice almak ve hep beraber bu gururu paylaşmamız lazım.”

“Gerekli gayreti göstermek herkesin görevidir”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, insanoğlunun var olduğu ilk günden bugüne kadar eğitim camiasını merkeze almak yolunda uğraş verdiğini ve geleceğe yön verebilmek için de üniversitelerin bu işin mimarı ve en önemli anahtarı olduğunu vurguladı.

Şahin, “50 bin öğrencisi olan üniversitemizle biz de büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. Geçmişten de alınan enerjiyle geleceğe yön çizmek 2023-2071 vizyonuna giderken, insanı merkeze alan bir anlayışla üniversitelerin önündeki sorunları çözmek ve bunun için gerekli gayreti göstermek herkesin görevidir. Burası bilim yuvası olarak sorgulayan, soran, araştıran hesap veren, hesap soran bir anlayışla özellikle akli ve vicdani olarak her bireyin gelişmesini sağlayacak tedbirleri elbette almak durumundadır.”diye konuştu.

“15 Temmuz ruhu asla unutulmamalı”

Üniversite olarak gelenekten geleceğe bir ufuk çizgisi çizdiklerini belirten GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ise, 15 Temmuz ruhunun asla unutulmaması gereken bir gece olduğunu ve farklılıkların zenginlik olarak görülmesi gerektiğine yürekten inandığını belirtti.

Gür,  “İşte bu ruhla biz istiyoruz ki üniversitelerde de farklı fikirler olsun ve birlikte yaşayalım. Ebru sanatı gibi olalım. Sınırlarımız belli olur. Ama birbirimizi renk karmaşasına sokmadan güzel bir sanat eseri çıkarırız. Üniversitemizin içinde öğretim üyelerimiz, çalışanlarımız, öğrencilerimiz olsun. Elbette çok farklı fikirlerden olacaklar ve bunlar bizim için bir zenginlik olacak. Bunlar bizim aynı zamanda birbirimizi kontrol mekanizmalarımız olacak. Ama asla ve kat’a vatanına ihanet etmeyecekler. Çok yüksek çoğunluğu Müslümanlardan müteşekkil bir ülkede yaşıyoruz. Bu ülkede elbette ki ezanla derdi olmasın. Mukaddesatımız, bayrağımız ve vatanımızla derdi olmasın. Ne düşünüyorsa düşünsün. Bu bizim için bir zenginliktir.”şeklinde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi’nin 2016 – 2017 akademik yılı açılış dersini veren İstanbul Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak da, ‘Üniversite Vizyonu’ konulu bir konuşma yaptı.

Açılış töreninde GAÜN Öğrenci Konseyi Başkanı Mehmet Erinmez de, öğrenci ve akademisyenlerin yasalarca suç olmayan her türlü inanç ve siyasi görüşe saygı göstermesi ve özellikle karar mercii konumundakilerin nezaket kuralları çerçevesinde bir tarafsızlık zırhına bürünmesinin, sağlıklı ortamı sağlamaya yeteceğine olan inancını dile getirdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir