• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
60 yıllık kötü koku mahalle sakinlerini canından bezdirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eyyübiye ilçesinin Camikebir Mahallesi 1353. Sokakta bulunan 60 yıllık sahipsiz ev tehlikeyle birlikte kötü kokuların saçtığını belirten mahalle sakinleri yetkililerin çözüm bulmasını istedi.

Yıllar önce sahipleri tarafından terkedilen ve giriş kapısı örülerek kapatılan evin yanlarında bulunan komşular, gelen kötü kokular nedeniyle rahatsız olduklarını belirterek, defalarca yetkilileri çağırmalarına rağmen bir çözüm bulunmadığını ifade ettiler.

Terk edildiği için çevre bulunanlar tarafından atılan çöplerin verdiği kötü kokular rahatsız olduğunu ifade eden mahalle sakinleri metruk evden çıkan yılan, akrep ve fare gibi zararlı hayvanların kendilerini son derece rahatsız ettiğini söylediler.

Tehlike saçan metruk evin çökmesi halinde sokakların darlığından dolayı araçların geçemeyeceğini, ambulansın dahi yakınına gelemeyeceğini söyleyen mahalle sakinleri yetkililerden bir an önce çözüm bulmasını istediler.

Metruk eve komşuları tarafından atılan çöplerin kendi avlusuna düştüğünü söyleyen mahalleli Yağmur Toprak, “Kiradan kurtulmak için bu evi aldık. Ama sahipleri tarafından 60 yıldır bırakılan yandaki metruk evden dolayı komşular yanlışlıkla üstümüze çöplerini atıyorlar. Ölmüş fare atıyorlar. Komşularımızın hiçbiri benimle konuşmuyor sürekli şikâyet ettiğimden dolayı. Kime başvurayım. Cumhurbaşkanımdan, Başbakandan isteğim bu harabe eve el atsınlar. Sahibi neredeyse bulunsun. Çok pis kokuyor buralar. Sonuçta biz insanız. Duvarın yan kirişinden yılan, fare çıkıyor. Ben çamur ile orayı kapattım.” dedi.

Başvuru yapmaları sonucu belediye ekiplerinin geldiğini ama bir şey yapmadıklarını söyleyen Toprak, “Nereye başvuru yaptıysak bu evin sahibini bulamadık. Kim bizim sesimizi duyuyorsa bu harabe eve el atsınlar. Belediye ekiplerini göndersin buna bir çözüm bulsun. Ama belediye geldi bir şey yapmadı. Bize gülüp geçiyorlar. Yanlışlıkla evimize denk gelen çöpleri komşulara sorduğumuzda ‘harabeye atıyoruz. Size mi atıyoruz’ diyorlar. Bizden önce de 5-6 aile gelip bu evde 10 gün bir ay gibi oturmuşlar ama bu rezaleti görünce taşınıp gitmişler. Biz de mağdur insanlarız taşınıp nereye gidelim. 300 TL’lik bir aylıkla bu çocukları geçindiriyorum. Çocuklarıma sadece ekmek veriyorum.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu metruk evin, yıkılmak üzere olan duvarlarının tehlike saçtığını belirten Toprak, son olarak şöyle konuştu: “Belediye yetkililerini buraya getirdik ama 'evin sahibi olmadan bir şey yapamayız' dediler. Gelin bu halimizi görün. Çocuklarımızın üzerine düşerse ne yapacağız. Yan komşularımızın üzerlerine düşmüş. Bu yıl sıkı bir yağmur yağarsa üzerimize düşecek. Allah rızası için bunu temizleyin.”

Kokulardan sabahlara kadar yatamadıklarını söyleyen diğer bir mahalleli Mükrim Doğan, “Emekli maaşımla borçlanıp bu evi aldım. Bizden önce de 5-6 ev bu harabeden dolayı evi satıp çıkmışlar. Bu harabe evin yarısı bizim evin içinde yani harabe ile evimiz müşterektir. Bu harabenin yüzünden nefret etmişiz. Çöplerini-çırpılarını, ölü kedisini, köpeğini, fareleri, akrepleri buraya atıyorlar. Kokudan sabahlara kadar yatamıyoruz. Bu evi de borç aldık. Bırakıp gidemiyoruz.  Belediye el atmıyor, vali el atmıyor. Buradaki hiçbir yetkili el atmıyor. Ambulans, itfaiye ve hiçbir araba buraya girmez. Çok kötü koşullarda yaşıyoruz.” dedi.

Mahalleliler olarak belediyeye şikâyet etmelerine rağmen hiçbir şeyin değişmediğini söyleyen Doğan, son olarak şöyle konuştu: “Biz 2 yıldır burada oturuyoruz. Nefret etmişiz. Diğer komşularımız 60 yıldır buradalar hepsi nefret etmişler. Biz muhtarlığımızdan tasdikli ve imzalı evrak aldık. Gidip şikâyette bulunduk ama para etmiyor. Burada en çok zarar gören benim. Hırsızlar gelip içeri giriyor. Ne yapıyorsunuz diye sorduğumuzda da incir topladıklarını söylüyorlar. Sokakta yürüyen bazı madde bağımlısı gençler tespihlerinin içeri düştüğünü söyleyerek evimden girmeye çalışıyorlar. İnanın bıktık artık, harabenin sahibini bulsun veya yıksın veya düzeltsin.” (Ramazan Casuk-İLKHA) 





























Bu haberler de ilginizi çekebilir