• DOLAR 32.542
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2422.072
  • ...
"Bu insanlar ne yaptı da 17 yıldır cezaevinde tutuluyorlar?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat ve FETÖ mağduru aileler, Diriliş Postası ve Gaziantep Referans Gazetesi temsilcisi Gazeteci-Yazar Yaşar Yavuz'u ziyaret ederek, yıllardır yaşadıkları mağduriyetleri anlatıp destek talebinde bulundular.

İslami hizmetlerinden dolayı FETÖ`nün kumpasları sonucunda 20 yılı aşkın bir süredir cezaevlerinde konulan mahkûmların ailelerinin bir araya gelerek oluşturduğu ‘28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi` Diriliş Postası Gazetesi Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilciliği ile Gaziantep Referans Gazetesini ziyaret etti.

Gazeteci-Yazar Yaşar Yavuz ile görüşen ‘28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi` yetkilileri, FETÖ/PDY'nin çeşitli kumpasları sonucu yıllardır haksız bir şekilde cezaevlerinde tutulan mahkûmlar ve yaşanan mağduriyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Yakınlarının İslami hizmetlerinden dolayı 2000`li yıllarda FETÖ`nün hâkim, savcı ve polislerinin kumpasları sonucu cezaevine konulduğunu hatırlatan aileler, Ergenekon ve Balyoz davlarından yargılanan sanıklar için açılan yeniden yargılanma yolunun 28 Şubat ve FETÖ mağdurları için de açılması gerektiğini ifade ettiler.

Ailelerin sıkıntılarını dinleyen Yavuz, hiçbir suçu olmayan bu insanların hala cezaevinde tutulmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını, hükümetin acilen mağdur olmuş bu insanları serbest bırakması ve bu mağdur olan insanlardan özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Özellikle medyanın ve STK`ların bu konuyu biraz daha irdelemesi gerektiği çağrısında bulunan Yavuz, “Bu mağduriyetler giderildikten sonra eğer af edilecek biri varsa o da bu mağdur ailelerdir. Bu mağdur ailelerin, devletin 17-20 ve 30 seneye yakın bu insanları cezaevinde tuttuğundan dolayı da bu mağdur ailelerin devleti af etmesi lazım. Ortada böyle bir şey yok. Ama hepimizin özellikle medyanın STK`ların bu konuyu biraz daha irdelemesi lazım. Biraz daha seslerini çıkarması lazım.” dedi.

 “15-20 senedir mağdur olmuş insanlar var”

28 Şubat ve FETÖ mağdurlarının kurulan kumpaslardan dolayı cezaevinde olduğunun altını çizen Yavuz, “Ortada gerçekten 15-20 senedir mağdur olmuş insanlar var. Birileri tarafından kurulan kumpaslardan dolayı bu insanlar bir hiç uğruna bu insanlar cezaevindeler. Bugün gördük ki bütün bunların hepsi FETÖ terör örgütü denilen örgüt tarafından özellikle onları sevmeyen ve onlarla bir araya gelmeyen, onların ne hain işler çevirdiğini bilen ama bir noktada da o günkü hassas dönemde sesini çıkarmayan insanları cezaevine koyup üzerlerine suç ve cezalar yığıp içerisine koyduğu insanlar hâlâ cezaevindeler. Bunu hiçbir şekilde izah edemeyiz.” ifadelerini kullandı.

 ‘Bu insanlar mağdur durumda iken bu ülkede adaletten bahsedemeyiz` diyen Yavuz, daha sonra şöyle konuştu: “Ama mağdur olmuş hiçbir suçu olmayan bu insanların bugün cezaevinde hâlâ tutulması bu ülkede kabul edilebilir bir durum değildir. Oysaki biz 15 Temmuz'da bu terör örgütü o darbecilerin karşısında sokaklarda ve caddelerde sabaha kadar neler yaptığını hepimiz gördük. Bir insanı bir hiç yerine tam 17 sene boyunca cezaevinde kapılar ardında tutamazsınız. Böyle bir şey yok. Böyle bir şey yapıldığı zaman Allah (c.c) bize merhamet etmeyecek ve aramıza adaleti getirmeyecek ve kardeşlik pekişmeyecektir. Şu anda bu durumdayız.”

“Bu insanlar ne yaptı da 17 senedir cezaevinde tutuluyorlar?”

"Bu insanlar ne yaptı da 17 senedir cezaevinde tutuluyorlar?" diye soran Yavuz, hiçbir şeyin insan hayatı kadar önemli olmadığına dikkat çekerek, devlet ve hükümet yetkililerinin, bir an önce 28 Şubat ve FETÖ mağdurlarının sesine kulak vermesi gerektiğini belirtti.

Yavuz, “İşte kardeşlerimiz gelmişler. Babasının 17 senedir cezaevinde olduğunu söylüyor. Biz burada 17 seneden bahsediyoruz. Bu ülkede bu insanlar ne yaptı da 17 senedir cezaevinde tutuluyorlar? Bu ülkede bu insanlar eğer İslami bir düşünceden dolayı 17 senedir cezaevinde tutuluyorlarsa vallahi o düşüncenin aynısını bende paylaşıyor ve bende kabul ediyorum. Siz insanları eğer düşüncelerinden dolayı tutuklamamış iseniz ortada bir eylem yok. O halde siz bu insanları acil bir şekilde bırakmalısınız. Hükümetin acil görevlerinden biri şimdiye kadar mağdur olmuş bu insanları bırakmasıdır. Dönüp bu mağdur olan insanlardan özür ve af dilemesidir.” diye konuştu.

“2000`li yıllarda İslami camialara akla gelmeyecek kumpaslar kuruldu”

Mağdur aileler adına konuşan Gaziantep Rahmet-Der Başkanı Adem Kılınç ise ailelerin kesinlikle af dilemediğini, sadece adil bir yargılama istediklerini vurguladı.

2000`li yıllarda FETÖ`nün polis ve yargı ayağı tarafından İslami camialara yönelik akla gelmeyecek kumpaslar kurulduğunu dile getiren Kılınç, bu anlamda Yusufi ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve onların sesi olmak için ziyaretlerde bulunduklarını söyledi.

Kılınç, “Biz de sivil toplum kuruluşu olarak Yusufi kardeşlerimizin mağduriyetlerini dile getirmek ve onların seslerine ses olmak için bizlerde bugün buraya geldik. Buradaki amaç, yıllardır haksız yere cezaevlerinde olan bu kardeşlerimizin mağduriyetini ortaya koymaktır. Bu ailelerimiz af dilemiyor. Sadece adil bir yargılama istiyorlar. Bu yüzden bu sorunu yetkililere duyurma adına bu kapsamda sizleri ziyaret ettik. İnşallah buradan devlet yetkililerine sesimizi duyurmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir