• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
"Sınıfları ideolojik propagandalara terk etmeyeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Öğretmenevi Konferans Salonunda okul müdürlerine yönelik düzenlenen programda konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, ideolojik hastalıkların iş hayatına taşınmaması gerektiğini vurgulayarak, sınıfları ideolojik propagandalara terk edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Okul müdürlerinin davranışlarına dikkat etmesi gerektiğini belirten Çınar, "Her şeyi ben bilirim tavrı çok yanlış bir tavırdır. Ben müdürüm ne dersem o olur. Evet, müdürsün son sözü söyleyeceksin. Ama herkesi dinlemeli, fikirlere açık olmalı, istişare etmeli ve daha sonra kendinize en doğru olanı yapmaktır. Doğru tavır budur. Yanlış yapanın da cezalandırmak bizim görevimizdir. Ama yıkarak-kırarak değil, aşağılayarak kendimizden geçerek değil kanun neyse odur. Kanun çerçevesinde mutlaka cezalandırmamız gerekir. Her şeyin farkında olarak, her şeyi görerek ve bilerek belirtmemiz gerekiyor." dedi.

Öğretmenlere değer verilmesi gerektiğini belirten Çınar, okullarda yapılması istenilenlerin yapılması için gerekli ortam ve imkanın sağlanması gerektiğini söyleyerek, öğretmenlerin getirdiği fikir ve önerilere tahammül edilmesini gerektiğini ifade etti.

Çınar, "Öğretmenler odasına girdiğimizde biri benim biri başka fikirde iki tane öğretmen oturuyor ise birisinin yüzüne gülüp ötekine yüz çevirmemiz lazım. Bu asla insani bir davranış değildir. Mekke fethedilince Kabe’nin anahtarları biraz da zorlayarak müşrik dediğimiz Allah’a ve İslam’a inanmamış bir müşrikten alındı. Sonra ayet indi ve 'Allah, işlerinizde adil olun ve işi ehline verin.' buyuruldu.  Sonra Kabe’nin anahtarını o kadar düşmanlıklarına rağmen müşriklere verildi. Çünkü onu en iyi o yapıyordu. İşin ehli oydu. Bu bizim için büyük bir örnektir."

Müdürlere okulda olup bitenleri takip edilmesi gerektiğini söyleyen Çınar, "Ne FETÖ, ne PKK, ne de DAEŞ kim içerde ne yapıyorsa farkında olacağız. Masamızda oturup, sınıfları terk etmeyeceğiz. Teröristlere, insanlık düşmanlarına, halk düşmanlarına, bu emperyalistlerin ve mafyanın bu uşaklarına meydanı asla bırakmayacağız. Çekinmek ve korkaklık yok ona göre. Korkan ve çekinenler varsa o koltuğu derhal bırakması lazım ben dâhil." diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir