• DOLAR 32.572
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2501.57
  • ...
Ulu Camii`nin restorasyonu bitme aşamasında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Restorasyon çalışmaları nedeniyle 2015 yılının eylül ayında ibadete kapatılan Adıyaman Ulu Camii`deki çalışmalarda sona gelindiği belirtildi.

Adıyaman İl Müftüsü M. Ali Öztürkçü, yaptığı açıklamada restorasyon çalışmalarını takip ettiklerini belirterek, çalışmayı yürüten Şanlıurfa Vakıflar Müdürlüğü yetkililerinin en geç Kasım ayının başlarında Ulu Camii`nin ibadete açılacağını söylediklerini aktardı.

2015 yılının eylül ayında ibadete kapatılan Ulu Camii`nin restorasyon çalışmaları Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından müteahhit firmaya ihaleye verilmiş ve planlanan 270 gün içerisinde bitirilemeyince de müteahhit firma tarafından ek süre istenmişti.

Caminin tarihi

Adıyaman`ın merkezinde bulunan tarihi Ulu Camii,  ilk olarak 1506-1515 tarihleri arasında Dulkadiroğulları döneminde inşa edildi. Daha sonra yıkılmış ve 1863 yılında tekrardan yaptırıldı. Caminin doğu, batı ve kuzey olmak üzere üç kapısı bulunuyor. Kuzey kapısının üzerinde çeşitli şekiller ve caminin tarihi ile ilgili bilgi veren kitabe bulunuyor. Kitabede, camiinin 1863 yılındaki yenilenmesinden 30-40 yıl sonra caminin 1902 yılında Mehmet Feyzi adlı bir kişi tarafından onarıldığı belirtiliyor. (Ferit Gölgül- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir