• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
`28 Şubat mağdurları yeniden yargılanmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen ve ona bağlı STK`lar eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi. Eğitim-Bir-Sen konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda STK temsilcisi katıldı. Toplantıda sivil toplum kuruluşları temsilcileri söz alarak 15 Temmuz darbe girişimi hakkında açıklamalarda bulundular.

28 Şubat döneminde en çok zararı İslamî şahsiyetlerin zarar gördüğü belirten Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Bahşi, 28 Şubat mağdurlarının yeniden yargılanıp, iade-i itibarlarının verilmesi gerektiğini söyledi.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminden sonra yeni bir anayasanın şart olduğunu belirten Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Bahşi yeni anayasayla birlikte yeni bir müfredatında olması gerektiğini vurgulayarak, "15 Temmuz darbe girişimi karşısında bu millet destan yazdı ve halkın gücünün, tankın gücünden daha fazla olduğunu bütün dünyaya gösterdi. Özellikle FETÖ eğitim sektöründen yararlanarak devlete sızdığı için yeni bir anayasayla birlikte yeni bir eğitim sistemi oluşturulmalıdır. Bu yapının okullarında okuyanların akıllarını kiraya vermiş gibi hareket ettiğini görüyoruz. Bizde eğitim sistemimizde boşluk olduğunu görüyoruz. Yeni bir müfredatla milli ve manevi değerlerimizi kendisine referans almış bir sisteme ihtiyacımız var.” dedi

"28 Şubat sürecinden beri hâlâ mahkûm olanlar var"

28 Şubat döneminde mahkûm edilenlerin hâlâ cezaevinde olduğuna dikkat çeken Bahşi, "15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yenikapı`da bir araya gelen vatandaşlar Çanakkale ruhunu yeniden diriltti. Bunun devam etmediğini söyleyenler, böyle bir algı oluşturmaya çalışanlar aslında bunu bozmak isteyenlerin ta kendileridir. 28 Şubat sürecinden beri hâlâ mahkûm olanlar var. 28 Şubat sürecinden zarar görenlerin psikolojik ve manevi zararlarını onarmak mümkün olmasa da birçok mağduriyetler giderildi. Fakat hâlâ cezaevlerinde olan, mahkûmiyeti devam eden ve çeşitli gerekçelerle içeri atılan kardeşlerimiz var. Bunların hukuk önünde tekrar soruşturmalarının yapılmasını, tekrar yargılanmalarını ve bunların temize çıkarılarak masum olan kardeşlerimizin mutlaka beratını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

28 Şubat mağdurlarına iade-i itibar verilmeli

28 Şubat sürecinde en çok İslamî hassasiyeti olan kişilerin zarar gördüğünü ifade eden Bahşi, "28 Şubat sürecinde en çok İslamî şahsiyetler zarar gördü. Bu kişilerin iade-i itibarlarını ve yaşadıkları sorunların giderilmesi bir gerekliliktir. İvedilikle inşallah bu konuda çalışmalar yapılır bunun da takipçisi olacağız inşallah.” diye konuştu. (Ebubekir Yavuz/Sinan Bilici- İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir