• DOLAR 32.377
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.811
  • ...
Darbe girişiminde sela okuyan imamların darp edilmesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimine karşı Diyanet İşleri Başkanlığının talimatıyla ülke genelinde tüm camilerde ‘Ezan ve Sela’ okunmuştu. Cami minarelerinde ezan ve sela okuyan Türkiye geneli yaklaşık 60 imam ve müezzin darp edildiğinin ortaya çıkmasıyla tepkiler de gelmeye başladı.

İmam ve müezzinlere yönelik yapılan bu çirkin saldırının kabul edilemez olduğunu ifade eden Diyanet Sen Bitlis Şube Başkanı Mahfuz Durak, yetkilileri göreve davet ederek din görevlilerini darp edenler hakkında hukuki işlemin yapılması gerektiğini belirtti.

Durak, din görevlilerinin 15 Temmuz darbe girişiminde kendilerine düşen vazifeyi icra ettiklerini hatırlatarak, şunları söyledi: “Malumunuz 15 Temmuz darbe günü ve gecesinde hocalarımız ülke genelinde bütün illerde, ilçelerde, mezarlarda ve en ücra köşeye varıncaya kadar ezan ve salalarıyla ülkeye olan bağlılıklarını tam manası ile ortaya koymuş oldular. Ben bu manada bütün arkadaşlarımıza bütün hocalarımıza göstermiş oldukları bu samimiyetlerinden dolayı teşekkür ediyor, her birisini ayrı ayrı canı gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

“Ezan ve sela okuyan imam ve müezzinlerin darp edilmesi kabul edilemez”

Darbe gecesinde ülke geneli yaklaşık 60 imam ve müezzinin darp edildiğini, darp edenlere yönelik bir hukuki girişimin yapılmadığını vurgulayan Durak,  şortlu bir bayanı darp eden bir kişiye 9 yıl ceza verildiğine dikkat çekti.

Yapılan saldırıyı kınamakla yetinilmemesi gerektiğinin altını çizen Durak, “Ancak şunu ifade etmek istiyorum. O gece Türkiye genelinde yaklaşık 60 tane hocamız insanlar tarafından, ezan okudukları için, sela okudukları için darp edildiler. Hakaret ve haksızlığa uğradılar. Bu hocalarımızla ilgili o günden bu yana yaklaşık üç ay geçmesine rağmen hukuki hiçbir işlem yapılmamış olması gerçekten çok üzücüdür.” diye belirtti.

Durak, şöyle konuştu: “Ancak üzücü olan ve bizi bu manada konuşturup, harekete geçiren sıkıntıyı ifade etmek istiyorum. Çok yakın bir zamanda şortlu bir bayan, birileri tarafından tekme ile darp edildi. Bu kişi ile ilgili hukuki işlem başlatıldı. Gerçekleştirilen hukuki işlemin ardından 9 yıl ceza verildi. Pekâlâ, şunu ifade etmek istiyorum?  Acaba dine, iman’a Kur’an’a, ülkenin genel bütünlüğüne, ülkenin geleceğine,  umutlarına hizmet eden hocalarımız, müezzinlerimiz, ezan ve sela okudukları için suç mu işlediler? Bir bayanı darp eden kişiye ceza verilirken niçin yaklaşık olarak 60 tane hocamız 15 Temmuz gecesinde birileri tarafından darp edildiği halde bunlarla ilgili hiçbir hukuki işlem yapılmadı.”

“Sadece kınamakla kalınmamalı, gerekli cezalar verilmelidir”

İmam ve müezzinlere yönelik yapılan saldırının ardından Diyanet İşleri Başkanlığının kınama şeklinde tepki göstermesinin olumlu ve yerinde bir hareket olarak gördüğünü ancak kınamayla yetinilmemesi gerektiğini ifade eden Durak, “Yetkilerin bu konuda harekete geçmelerini istirham ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığının kınama yapmasını olumlu ve yerinde buluyorum. Ancak sadece kanamayla yeterli olmadığını ve bu konularla ilgili kesinlikle ve kesinlikle bu olayı gerçekleştiren kişilerle ilgili hukuki işlemin başlatılması ve cezalandırılması gerektiğine inanıyorum.” şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir