• DOLAR 32.581
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2431.889
  • ...
Diyanet, cemaatlerle ön görüşmelere başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez`in 13 Eylül`de Mekke`de, “Onları siyasetin göbeğinde, ticarette görmemeliyiz” açıklamasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, önümüzdeki günlerde yapılması planlanan ‘cemaatler toplantısı` için ön görüşmelere başladı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Diyanet İşleri Başkanlığı, Olağanüstü Din Şûrası`nı toplamıştı. Şûrada alınan kararlardan biri de Türkiye`deki tüm cemaatlerin yeniden gözden geçirilmesi olmuştu.

Başkanlık, bu kapsamda Din İşleri Yüksek Kurulu`nu harekete geçirdi.

Meltem Özgenç'in Hürriyet'teki haberine göre İlk kez düzenlenecek ‘Cemaatlerle Buluşma` toplantısına davet edilecek cemaat ve tarikatların bir kısmıyla görüşmelere başlayan kurul üyeleri, özellikle cemaatlerin Diyanet`ten beklentisini sorup, başkanlığın cemaatlerden beklentilerini anlatıyor. 

Yapılan ön görüşmede cemaatler için kanuni düzenleme gerekip gerekmediği konusu da istişare ediliyor.

Eldeki verileri toplayacak olan başkanlığın, önümüzdeki aylarda yapmayı planladığı buluşmada, cemaatlerin daha şeffaf olması gerektiği, siyasete ve ticarete girmelerinin doğru olmadığı konularını öncelikli olarak görüşeceği belirtildi.

GÖRÜŞÜLECEK CEMAAT VE TARİKATLER

Diyanet`in ‘Cemaatler Buluşması‘ için belirlediği bazı grup ve cemaatler şöyle: Yazıcılar Grubu (Hayrat Vakfı), Nesil Grubu, Risale-i Nur camiasında ‘Okuyucular` olarak bilinen Kurdoğlu Grubu, Hizmet Vakfı Grubu, Meşveret Grubu, Med-Zehra Grubu, İhlas Nur Grubu, Arslanbey Eğitim ve Kültür Vakfı, Nakşibendi Tarikatı, İskender Paşa Cemaati, İsmailağa Cemaati, Menzil Cemaati, Erenköy Cemaati, Cizre`deki Nakşibendi temsilcileri, Süleyman Hilmi Tunahan Cemaati, Tillo`da Kadiri Tarikatı temsilcisi ve diğer Kadiri temsilcileri, Mustazaflar Cemiyeti, İhvan Cemaati, Ensar Vakfı, Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV), İlim Yayma Cemiyeti, Cerrahi Tekkesi, Kubbealtı Grubu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir