• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
Kurtulmuş: Devletin bu örgütten arındırılması temin edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA : (AA) Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Ordu milletvekilleri ve Ankara'daki Ordulu bürokratlarla bir araya geldiği yemekte yaptığı konuşmada, Ordulu hemşehrileriyle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Kurtulmuş, Anadolu topraklarının yurt olarak edinilmesinden bu yana pek çok ihanet gördüğünü, ancak 15 Temmuz ihanetinin, Türkiye topraklarının gördüğü, Anadolu ve Rumeli topraklarının gördüğü en büyük ihanet hareketi olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, 15 Temmuz ihanetinin, milletin bütününe karşı yapıldığını, Türkiye'yi rotasından saptırmak isteyen, önceki darbelerle kıyaslandığında, sadece darbe yapıp yönetimi değiştirmek değil, Türkiye'yi bir iç savaşa ve ardından da yabancı işgale hazırlamak hedefiyle atılmış bir adım olduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, "Unutulmayacak ve unutturulmayacaktır. Hem şehitlerin ve gazilerin hatıraları canlı tutulacak hem de 15 Temmuz'da ortaya konulan o ruh, canlı bir şekilde inşallah tarih boyunca yaşayacaktır. Bundan sonra 15 Temmuz, Türkiye'de 'Milli Birlik ve Demokrasi Günü' olarak, resmi tatil olacak, inşallah bu kıyamete kadar devam edecek." diye konuştu.

"Yufka yüreklilikle milli savunma yapılamaz"

Bundan sonra bu mücadelenin sürdürülmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, "Bu büyük ihaneti yapanlar bunun bedelini ödeyecekler. Yufka yüreklilikle milli savunma yapılamaz. Bu işe, bu örgütün içine kim, nerede, ne şekilde bir türlü girmişse bunlarla bir türlü irtibatı olmuş, bu darbe teşebbüsünün yanında, kenarında, arkasında, sağında, solunda durmuşsa bunun hesabını ödeyecektir. Bunu yaparken de adaletsiz davranmamak için üzerimize düşeni yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Şöyle bir hava oluşturulmaya çalışılıyor. 15 Temmuz hiç olmamış gibi, böylesine büyük bir ihanet hiç olmamış gibi, bu ihanetin arkasında on binlerce insan yokmuş gibi...Haksızlık yapılan örneklerin hem de böyle kamuoyu önünde köpürtülerek gösterilmesi, hiç 15 Temmuz yokmuş gibi bir FETÖ mağdurları lafının çıkarılması, kasıtlı olarak çıkarılmış bir algı operasyonunun sözüdür. Buna karşı dikkatli olunmasını istirham ederim."

Numan Kurtulmuş, bundan sonra Türkiye'nin kendi içine giren bu mikrobu kamudan temizleyeceğini belirterek, "Devletin bu örgütten arındırılması temin edilecek. Bunun için bu mücadele devam edecek." dedi.

'Bu devlete karşı bir OHAL`dir'

Türkiye`nin bir olağanüstü halden geçtiğini belirten Kurtulmuş, "Bu OHAL, vatandaşa ve özelikle iş dünyasına yansıyan bir OHAL değildir, olmamalıdır, olmayacaktır. Bu devlete karşı bir OHAL`dir. Devletin bu örgütlerden, yanlışlıklardan arındırılması sürecidir. Bu anlamda da işlerimizin gerçekten bir an evvel normalleşmesini sağlayacak adımları da atmaya gayret ediyoruz." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir