• DOLAR 32.423
  • EURO 35.196
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Engelli seyyar satıcının mağduriyeti giderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Yeni Mahallede bulunan Şeyh Selim Mezarlığı önünden geçerken hırsızlar tarafından engelli durumundan faydalanılarak yaklaşık 20 kilogram muzu çalınan seyyar satıcı Abdülkadir Tarhan (56) haberimizin ardından bir hayırsever tarafından mağduriyeti giderildi.

“Hızsızlar engelli seyyar satıcının ekmeğine göz dikti” haberimizin ardından isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever, engelli seyyar satıcı Abdülkadir Tarhan’a ulaşarak ihtiyacını karşıladı.

Mezarlıkların madde bağımlıları ve hırsızların mekânı haline geldiğini ve ciddi manada tedbir alınmadığından yakınan hayırsever vatandaş, şunları söyledi:

“Sizin sayenizde bu vatandaşımızın mağduriyetinden haberdar oldum. Kimseye muhtaç olmamak için bu haliyle sabahtan akşama kadar çalışan bu kardeşimiz hırsızlar tarafından mağdur edilmiş. Allah korusun hırsızlara direnseydi ya da onları kovalasaydı belki canına da kast ederlerdi çünkü kötü yola düşenler maalesef gözleri hiçbir şeyi görmüyor. Kısacası sözün bittiği yerdeyiz. Mezarlıklar madde bağımlıları ve hırsızların mekânı haline geldiği defalarca basına yansımasına rağmen neden şimdiye kadar ciddi bir tedbir alınamıyor. Bunları yakalamak çok mu zor o kadar acizlik olmaz ki. Hırsızlık bireysel bir sorun değil toplumsal bir sorundur ve hepimizi ilgilendiriyor. Onun için emniyet, belediye görevini yapmalı zamanın da herkes görevini yapsaydı bugün bu çocuklar bu halde olmazdı onun için hepimiz bunda sorumluyuz. Bu olay sadece basına yansıdı haberdar olduk. Belki bu durumda yüzlerce ve hatta binlerce kişi mağdur ediliyor ama haberimiz olmuyor.”

“Dün hüzünlüydüm bugün sevinçliyim”

Çok mutlu olduğunu söyleyen engelli seyyar satıcı Abdülkadir Tarhan ise “Hırsızlar muzlarımı çalmıştı bir hayırsever gelip zararımı karşıladı. Çok mutlu oldum. Dün huzursuzdum bugün ise sevindim mutluyum. Teşekkür ediyorum Allah hepinizden razı olsun.” diyerek sevincini dile getirdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir