• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
`Oğlumun nişanlısı hâlâ onu bekliyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hukukun rafa kaldırıldığı 90`larda oğlu, damadı ve 3 yeğeninin gerçekdışı suçlamalarla hapsedildiğini ve yaklaşık 23 yıldır cezaevinde olduklarını belirten Yusuf Bilen, yetkililere seslenerek, yeniden yargılama yolunun açılmasını talep etti.

1993 yılında ‘İslami Hareket Davası` kapsamında komplo üretilerek cezaevine konulan oğlu, damadı ve 3 yeğeninin suçsuz olduğunu ifade eden baba Bilen, hâkim ve savcıların FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandığı bir süreçte yeniden yargılamanın önünün açılması gerektiğini söyledi.

Oğlu Velit Bilen İstanbul`da dayısının yanında çalışırken, yeğenleri ve oğluyla aynı adı taşıyan Velit Bilen, Murat Bilen, İdris Yağmur`un ise damadı İrfan Çağrıcı ile birlikte gözaltına alındığını ve ardından devam eden 6 yıllık mahkeme sürecinden sonra müebbet hapisle cezalandırıldıklarını belirten Yusuf Bilen, 19 yaşında gözaltına alınan oğlunun şimdi 44 yaşında ve nişanlı olduğunu söyledi.

“Oğlum yakalandığında 19 yaşındaydı şimdi ise 44 yaşında”

Ergenekon ve Balyoz davalarına tanınan hakların kendilerine de tanınması gerektiğini vurgulayan baba Bilen, “Oğlum Velit Bilen, yeğenlerim Murat Bilen, İdris Yağmur ve İrfan Çağrıcı İslami Hareket Davası`ndan 1993 yılında tutuklandılar. Mahkeme süreci 6 yıl sürdü ve onlara müebbet hapis cezası verdiler. Oğlum yakalandığında 19 yaşındaydı şimdi ise 44 yaşında. Ergenekon ve Balyoz davalarında tanınan yeniden yargılama hakkının bize de tanınmasını istiyoruz. Ailece çok mağduruz. Birçok yargı mensubunun tutuklandığı bir süreçte çocuklarımızın cezaevinde tutulması doğru değildir.” dedi.

“Oğlum nişanlı ve nişanlısı hâlâ onu bekliyor”

Artık cezaevlerine gitme takatinin kalmadığını söyleyen Bilen, “Hâkim ve savcılar haksız yere, komplolarla ellerinde hiçbir delil olmadan hepsine müebbet hapis cezası verdiler. Oğlum nişanlı ve nişanlısı hâlâ onu bekliyor. Oğlum Velit ile yeğenim Murat Kırşehir Cezaevinde, İdris ise Bolu F tipi cezaevinde yatmaktalar. Biz af istemiyoruz, bu dosyaların yeniden açılıp yargılanmalarını istiyoruz. Cezaevine gide gide artık takatimiz kalmadı. 23 yıldır buradan Kırşehir`e gidip geliyoruz ve çok perişan oluyoruz. Yeniden yargılanma için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ`ın bu işe el atacağını umuyoruz. İnşallah dosyaları yeniden açılır ve yeniden yargılanırlar. Suçsuz oldukları o zaman görülecektir.” (Mehmet Aslan-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir