• DOLAR 32.572
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2439.874
  • ...
Mardin'de Dünya Yürüyüş Günü etkinliği yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerin katılımıyla ‘Her gün 10 bin adım’ yürüyüşü gerçekleştirildi.

Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla 21 Kasım Şehir Stadyumu’nda yapılan etkinlik hakkında açıklama yapan Mardin Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, her yıl 3-4 Ekim günlerinin Dünya Yürüyüş Günü olarak kutlandığını söyledi. Bu çerçevede ‘Her gün 10 bin adım’ yürüyüşü gerçekleştirdiklerini kaydeden Yavuz, katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Halk Sağlığı Müdürü Yavuz, “Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi; toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur.” dedi.

Toplumun büyük bir çoğunluğunda fiziksel aktivitenin spor kelimesi ile eş anlamlı algılanmasının yanlış olduğunu belirten Yavuz, “Fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını arttıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır. Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerinin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın 5 günü en az 30 dakika, 5-17 yaş grubu için ise günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmalıdır. Tempolu yürüyüş bu aktivitelere en iyi örneklerden birisidir.” ifadelerini kullandı.

Yürüyüşe şube müdürleri, müdür yardımcıları, kurum çalışanları ve öğrencilerin yanı sıra bazı vatandaşlar da katıldı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir