• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Malezya'da "Uluslararası Müslüman Gençler Zirvesi" düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Uluslararası Müslüman Gençler Zirvesi” 40 ülke temsilcisinin katılmıyla Malezya’da gerçekleştirildi. Zirveye Memur-Sen’i temsilen katılan Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan burada bir sunum gerçekleştirdi. Zirvede, Dünya Alimler Birliği, AB Müslüman Gençlik Konseyi, Uluslararası Müslüman Öğrenciler Birliği (İİFSO), Müslüman Gençler Ligi ve bir çok kuruluşların temsilcileri de birer sunum yaptı.

 “Bizler ümmetin gençleriyiz” diyen Beyhan, “Yani gelecek bizleriz. Bu vesileyle sizin aracılığınızda İslam coğrafyası başta olmak üzere tüm dünya geleceği olan gençleri selamlıyorum. Gazze’nin, Filistin’in, Mescid-i Aksa’nın onurlu direnişçi gençlerini selamlıyorum. Rabiatül adeviyye meydanının gençlerini, şehid Esma’yı selamlıyorum. 15 Temmuz gecesinde emperyalizmin, siyonizmin taşeronluğunu yapan terör örgütü olan FETÖ’nün darbe kalkışmasına tüm Türkiye de 81 il ve ilçelerde meydanlara inerek darbecilere geçit vermeyen Türkiye’nin gençlerini selamlıyorum.” diye konuştu.

“Yarınlarımızı gençlik şekillendirecek”

Beyhan, “Gençlik, taşıdığı dinamizm ve önem ile birlikte yalnızca bu günleri değil, yarınlarımızı da şekillendirecek bir potansiyele sahiptir. Nüfusunun Yaklaşık olarak yüzde 50’si, 28 yaşının altında olan ve bu yönüyle Avrupa’nın en genç ülkesi konumunda olan Türkiye, bu gerçekliğin mahiyetini çok iyi anlamış ve gelecek planlarının tam da merkezine, gençliğin daha nitelikli ve kaliteli yetişmesini amaç edinen düzenlemeleri yerleştirmiştir.” ifadelerini kullandı.

Gençlik konusunda her zaman yapılacak yeni faaliyetlerin olduğunu dile getiren Beyhan, “Bizler geleceğimizin teminatı olan bilgili, ahlaklı ve erdemli bir gençliğin yetiştirilmesi hususunda daima yapılacak yeni faaliyetlerin, atılacak yeni adımların olduğunu söylüyor ve gençliğimiz hususunda atılan bu adımların hiçbir zaman yeterli olarak görülmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda; İnanıyoruz ki İslam coğrafyasında bu idealleri paylaşan vakıf, dernek, gençlik oluşumları, STK ve buna benzeri yapıların sayısı arttıkça, geleceğimizi teslim edeceğimiz ve her manada kendini en iyi şekilde yetiştirmenin gayretinde olan bir gençliğin ortaya çıkması artık bir ideal olmaktan çıkıp gerçek manada kendini ortaya çıkaracaktır.” diye konuştu.

“Gençlik gelecektir”

Gençliğin yetiştirilmesinde azami özenin gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Beyhan, şu şekilde konuştu: “Geleceğimiz olan gençleri ne kadar ihmal edersek aydınlık olacak yarınlarımızı da o denli karanlığa terk etmiş olacağız. Gençliğimizi radikal unsurların, bağımlılıkların ve çeşitli formlardaki terör örgütlenmelerinin ellerine bırakmış olacağız. Bu yüzden devlet ve sivil toplum kuruluşları olarak üzerimize düşen sorumluluk her ne ise büyük bir özen ve gayret ile yerine getirmeli ve taşın altına her daim elimizi, eğer yetmiyorsa gövdemizi koymaktan çekinmemeliyiz. Zira bu yolda yapacağımız en ufak yanlış ve ihmalin ülkelerimizin geleceğini yok etmek manasına geleceğinin bilincinde olalım ve unutmayalım ki gençlik gelecektir.”

Zirve sonrası Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan’a Avrupa Müslüman Gençlik Konseyi Başkanı Dr.Abduulah Mansor tarafından plaket takdim edildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir