• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...
GAÜN`de 16 kişi FETÖ`den tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN), FETÖ darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 16 kişi tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, “15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensuplarınca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs ve ayrıca örgüte üyelik suçlarından, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaların devam ettirilmektedir.” denildi.

Soruşturmalar neticesinde GAÜN idari ve akademik personeline yönelik yürütülen dosya kapsamında, "Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan gözaltına alınan 8 öğretim görevlisi ve 8 idari personel toplam 16 kişinin tutuklandığı kaydedildi.

Açıklamada, 44 öğretim görevlisi ve 3 idari personel olmak üzere 47 kişi hakkında adli kontrol kararı uygulanmasına hükmedildiği bildirildi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir