• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
IMC TV ve Hayat TV mühürlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Olağanüstü Hal'in ilanının ardından çıkarılan KHK kapsamında, İMC TV, Hayatın Sesi TV'nin de aralarında olduğu 12 TV kanalı ve 11 radyonun yayını Türksat'tan çıkarılmış, kanalların internet sitelerine de erişim engellenmişti.

Kapatılan kanalların stüdyoları ve ana kumanda odaları polis ve maliye ekipleri tarafından mühürleniyor.

Bugün de önce Hayatın Sesi TV, ardından da IMC TV mühürlendi.

Yayını kesildiği sırada IMC TV canlı yayındaydı. Çalışanlar, kanalın mühürlenmesini canlı yayında protesto etti.

DİYARBAKIR'DA YAYIN YAPAN 4 TV DE MÜHÜRLENDİ

Kapatılan kanallar arasında yer alan ve Kürtçe çizgi film yayımlayan Zarok TV'nin Diyarbakır'da bulunan binası da dün mühürlenmişti.

Başbakanlık tarafından daha önce kanun hükmündeki kararnameye dayanılarak yayınları uydu üzerinden kesilen ve Diyarbakır merkezli yayın Kürtçe çocuk kanalı Zarok TV, Jiyan TV, Azadi TV ve Özgür Gün TV ile radyo binasına dün akşam saatlerinde maliye ekipleri ile birlikte giden polisler, binalarda sayım yaptı. Sayımlar sırasında televizyon çalışanları dışarı çıkartılırken, sayım işlemi televizyon yöneticilerinin gözetiminde gerçekleştirildi. Sayım işleminden sonra çağrılan çilingir ile televizyon binalarının kilitleri değiştirilerek mühürlendi.

Televizyon kapatmaları tepki için Özgür Gün TV'ye giden HDP Diyarbakır Milletvekili ve HDP il Eş başkanı Cabar Leygara kısa bir açıklama yaptı. Uca, TBMM'de e sürekli soru önergesi verdiklerini, uzun zamandır bugün yaşanan siyasette diktatör bir zihniyet olduğunun görüldüğünü ileri sürdü. Her şeyin tekleşmesi istendiğini söyleyen HDP Diyarbakır milletvekili Uca, "Özellikle anlamadığımız Zarok TV'nin kapatılmasıdır. İçeride de sorduk, 'Bunu kapatarak çocuklarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız?' dedim" diye konuştu.HA

Bu haberler de ilginizi çekebilir