• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûm aileleri basınla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir kahvaltı salonunda yerel ve ulusal basın mensuplarıyla biraraya gelen 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûm aileleri, mağduriyetlerinin giderilmesi için af istemediklerini, yeniden yargılama yolunun açılmasını istediler.

28 Şubat ve FETÖ Mağduru Mahkûm Aileleri İnisiyatifi adına basın açıklamasını okuyan Fehmi Balka, Yusufî mahkum ailelerinin af değil adil bir yargılanma yolunun açılmasını istediğini söyledi.

Şu an cezaevlerinde olan mağdurların özgürlükleri için her türlü gayret ve çabayı sarf etmek amacıyla, Van`da 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi oluşumunu kurduklarını söyleyen Balka, “Biz mağdur ailelerin; eş, çocuk ve babalarına ceza veren hakimler FETÖ üyeliği nedeniyle tutuklanmışlar. Yani örgüt üyesi olan hakimler, vicdanlarına, hukuka göre değil bizatihi aldıkları talimatla karar vermişler. Bu cezaya delil olarak gösterdikleri dosya da yine FETO'cü polis ve savcılarca hazırlanmıştır.” dedi.

“Zamanında oynanan tiyatroların perde arkası gün yüzüne çıkmaktadır”

28 Şubat mağduru olan mahkumların sadece İslamî hizmetlerinden dolayı cezaevlerine konulduklarına dikkat çeken Balka, “Yıllardır kumpaslar sonucu zindanlarda tutulan bu kardeşlerimiz sadece ve sadece mütedeyyin kimliklerinden dolayı hedef tahtasına oturtulmuşlardır. Bu insanların masumiyeti her geçen gün daha bir iyi anlaşılmakta ve zamanında oynanan tiyatroların perde arkası gün yüzüne çıkmaktadır. Geçen her zaman, bu masum insanların demir parmaklıklar arkasında kalmasına neden olan ve bunda direten sorumluların boynunda bir vebaldir. Geçmişte ne kadar büyük zulümler yapılmışsa, bu mustazaf insanların halen beton duvarlar ve kafesler ardında kalmaları da aynı zulmün devamı niteliğindedir.” diye konuştu.

“Kimseden herhangi bir lütuf ve af dilemiyoruz”

28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi gönüllük esasına dayandığını belirten Balka, mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında bir af istemediklerini, sadece yeniden yargılanma istediklerini söyledi.

Balka, “İnisiyatifimizin temel dayanağı Yüce Rabbimizin rızasıdır. İnisiyatif gönüllülük esası üzerine bina edildiği için, her kesimden mağdur ailenin, inisiyatife müracaat edip üye olabileceklerdir. Van'da inisiyatifimizi ilan ettiğimiz bugün ve saatte, yetkililere hitaben ilk mesajımızı buradan siz basın mensupları aracılığıyla vermek istiyoruz. Mağdur aileler kimseden herhangi bir lütuf ve af dilemiyor. 28 Şubat ve öncesinden, son yaşanan FETÖ tecrübesine kadar olan zaman diliminde, İslami kesimlere yapılan haksız baskılar, operasyon ve algılar sonucu mahkum edilen kardeşlerimize özgürlüklerinin ve haklarının geri verilmesini ve bunun için de gerekli olan sürecin İşletilmesini talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamanın ardından, 28 Şubat ve FE TÖ mağduru aileleri yaşadıkları mağduriyetleri tek tek anlattı.

“Bizler özel bir şey istemiyoruz”

28 Şubat sürecinde cezaevine konulan Yakup Taş`ın babası Ahmet Taş, yaşadığı mağduriyeti anlatarak af istemediklerini sadece yeniden yargı yolunun açılmasını talep ederek, “Başkalarına tanınan haklar bizlerde tanınsın. Bizler özel bir şey istemiyoruz. Bu durumda af da istemiyoruz. Biz sadece bağımsız mahkemelerle bizim dosyalarımızı yeniden açılıp, bakılmasını istiyoruz.” dedi.

Çoğunun 28 Şubat sürecinde mağdur olduğunu söyleyen Salih Boldağ ise “Biz çocuklarımıza özel bir şey istemiyoruz. Sadece tarafız bir mahkemede ve yeniden yargılanmalarını istiyoruz. Bizlerde bu şekilde çocuklarımızın suçu neydi ki 36 yıl ceza verdiklerini öğrenelim istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“İyi niyet sözünün altını doldurulmasını istiyoruz”

Sözle helalleşmenin bir şey ifade edemeyeceğini söyleyen Fehmi Balka da iyi niyet sözlerinin altı doldurulması gerektiğini dile getirdi.

Balka, “Ergenekon, Balyoz, Casusluk davalarının hepsi kumpas olduğu anlaşıldı diye beraat edildiler ve tazminatları da verildi. Burada da eğer ki bir helalleşme yapılacak ise bilinsin ki helalleşmenin en iyi yolu da o mağduriyetin giderilmesidir. Eğer bu helalleşmeyi isteyen kişilerin elinde de bu mağduriyetlerin giderilmesi imkânı var ise sadece bir sözle helalleşmeyle bir yere varılmadığını bilsinler. Bizler en azında onların iyi niyet sözünün altını doldurulmasını istiyoruz.” diye konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

 






 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir