• DOLAR 32.591
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2513.863
  • ...
Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu tanıtım toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği ve Dicle Üniversitesi tarafından 02-05 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu nedeniyle Diyarbakır valiliğinde tanıtım ve istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıda basın mensuplarına sempozyum hakkında bilgi veren Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, yapılacak olan sempozyumun amacının Diyarbakır'ı her yönüyle tanıtmak olduğunu söyledi.

Sempozyumun 02-05 Kasım 2016 tarihinde düzenleneceğini açıklayan Vali Aksoy, Sempozyuma Üniversite, Kamu ve sivil toplum kuruluşlarının bildiri gönderebileceğini ve halka açık olacağını belirtti.

Vali Aksoy, Sempozyumda Arkeoloji, Çevre ve Atık Yönetimi, dezavantajlı kesimlerin sorun ve çözüm önerileri, engelliler, yaşlılar, suça sürüklenen çocuklar, dil ve edebiyat, eğitim, ekonomi, ticaret, ekoloji, kentleşme, göç, yoksulluk, gelir eşitsizliği, lojistik, markalaşma, mesleki eğitim çalışmaları, mimarlık, psiko-sosyal yaşam ve insan, inanç, sağlık, tarım, iş, tarih, yazarlar ve şairler gibi konuların ele alınacağını kaydetti.

Sempozyumda Kürtçeyle ilgili bir çalışma olacak mı?

Toplantı sonrası bir basın mensubunun, sempozyumda Kürtçe ve Zazaca bir konuşma veya bu dillerle ilgili bir çalışmanın yer alıp almayacağı hususundaki soruya Vali Aksoy şöyle yanıt verdi: “Biz dil ve edebiyat kapsamında bir alan açtık. Bu kapsamda bu tür öneriler bildiriler bilim kuruluna sunulacak. Uygun görülenler, sunulacak. Herkes görüşlerini buraya sunabilirler. Tabi bilim kurulunun denetim ve incelemesinden sonra uygun görülürse.”  (M. Sıddık Bilge- İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir