• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu`nun güney ve batısı ile Yozgat, Gaziantep, Kilis, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde görülecek yağışların; İzmir, Aydın, Muğla ile Antalya`nın batı ve doğu ilçelerinde (Kaş, Demre, Finike, Kumluca, Elmalı, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa) kuvvetli olmak üzere kıyı kesimler ile Marmara, Denizli ve Kahramanmaraş çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin iç kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Batıda güney ve güneydoğu, doğuda değişik yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Antalya`nın batı kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla ile Antalya`nın batı ve doğu ilçelerinde (Kaş, Demre, Finike, Kumluca, Elmalı, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: İç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Güney Ege kıyıları ile Antalya`nın batı kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.


BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde güneyinin, zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, kıyılarda yağmur ve sağanak, Kuzey Ege`nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya`nın batı ve doğu ilçelerinde (Kaş, Demre, Finike, Kumluca, Elmalı, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa) kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Gölle Yöresi`nde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, güney ve batısı ile Yozgat çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı, sabah saatlerinde bölgenin güneyinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ve Hopa çevrelerinde yağmur, Artvin çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bölgede yer yer sis hadisesi bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, batısı zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı (-3/3)
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (5/9)
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı ( 8/12)
Bursa: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı (5/10)
Konya: Kar yağışlı (-5/2)
Adana: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı (4/11)
Mersin: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak yağışlı (5/12)
Diyarbakır: Parçalı bulutlu. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-3/6)
Batman: Parçalı ve çok bulutlu. Buzlanma ve don olayı bekleniyor (0/6)
Şanlıurfa: Parçalı ve çok bulutlu. Sabah saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor (-1/10)
Gaziantep: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu (-5/6)
Mardin: Parçalı bulutlu (-1/5)
Van: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor (-9/1)
Bingöl: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor (-9/0)
 
Ayhan Kaya-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir