• DOLAR 32.54
  • EURO 34.622
  • ALTIN 2495.352
  • ...
Yurt genelinde FETÖ operasyonları sürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bolu: Bolu Sanayici ve İşadamları Derneği ile Kimse Yok mu Derneği'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda derneğe düzenlenen operasyonda, aralarında işadamı, siyasetçi ve öğrencilerin bulunduğu 60 şüpheli gözaltına alındı.

ÖKSÜZ'LE BAĞLANTILI GÖZALTILAR

Sakarya: FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri İmamı' Adil Öksüz'le bağlantılı akademisyen ve diğer memurlara yönelik soruşturma kapsamında 110 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 27 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda ise 890 kişi gözaltına alındı.

Adıyaman: Aralarında zabıt katibi, infaz koruma memurları ve kamu personellerinin de bulunduğu 38 şüpheli gözaltına alındı.

Elazığ: 15 polis gözaltına alındı. 12'si ByLock kullanan 9 polisin evinde 1 dolar ele geçirildi

Aydın: ByLock kullandıkları belirlenen doktor çift, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda Kıbrıs uçağına binmek için işlem yaptıkları sırada gözaltına aldı.

Erzurum: Yurtdışına kaçmaya çalışan 3 şüpheli gözaltına alındı.

Samsun: "Emniyet abisi' 2 öğretmen ve bir doktor ile Tanrıverdi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'na yönelik gözaltına alınan 21 kişi adliyeye çıkarıldı.

Eskişehir: Biri kadın 12 jandarma personeli adliyeye sevk edildi.

Tokat: Aralarında eski Özel Harekat Şube Müdürü Mustafa Pehlivan ve 2 komiser ile esnaf ve memurların da bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı.

Kocaeli: 3 polis ve 1 öğretmen adliyeye sevk edildi.

Yozgat: Şeker Fabrikası'nda çalışan 11 işçi adliyeye sevk edildi.

İzmir: Erzincan'da 2009 yılında 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı uygulamaya koydukarı iddiasıyla 14 kişi hakkında açılan ve beraatle sonuçlanan davada gizli tanık olduğu öne sürülen, İzmir'de kendisini gözaltına almak isteyen polislerden kaçmaya çalışırken ayağı kırılan eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Konya'da 7, Afyonkarahisar'da 10 öğretmen, Amasya'da 13 işadamı, Batman'da 6 polis tutuklandı. Düzce'de 14 il ablası ve öğrenci sorumlusu ile 22 öğretmen, Gaziantep'te aralarında akademisyen ve idari personelin de olduğu 70 kişi, Adana'da 25 doktor, diş hekimi ve eczacı, adliyeye sevk edildi.

SABAH

Bu haberler de ilginizi çekebilir