• DOLAR 32.504
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2430.093
  • ...
Buradan dünyanın emperyalistleri geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`nin en büyük ikinci şehri ve ticari başkenti tarihi Halep şehri 2011`de başlayan iç savaştan bugüne büyük bir yıkıma uğradı. Tarihi eserleri ile ünlü şehirden çekilen son fotoğraflarda sağlam bina kalmadığı görülüyor. Şehirde son günlerde Rusya`nın hava saldırıları artarak devam ediyor.

Yıkılan Halep şehri akıllara ikinci dünya savaşının bitimine doğru, ABD ve İngiliz uçaklarınca bombalanan Alman şehri Dresden`i ve 1990`larda Rusya`nın bombalarla neredeyse yok ettiği Grozni`yi getiriyor.

Dresden, 13-15 Şubat 1945 tarihlerinde ABD ve İngiliz hava kuvvetlerince bombalanmıştı. Saldırılar Sovyetler Birliği`nin doğudan ilerlemesini kolaylaştırmayı amaçlıyordu. Saldırılardan sonra da şehir günlerce yandı. 28 bin 410 binadan 24 bin 866'sı yok oldu. Ayrıca, düşük tahminlere göre 35 bin, yüksek tahminlere göre ise 135 bin insan öldü.

DRESDEN

Rus hava kuvvetleri de Çeçenistan`ın başkenti Grozni`yi 1996-1997 ila 2004 tarihlerinde iki defa bombaladı. Bu bombalamalar sonucu şehir adeta yok oldu. Kafkasya`nın en önemli şehirlerinden olan Grozni, Rus bombardımanları sonucu adeta hayalet şehre dönüştü. 

GROZNİ

Suriye iç savaşında Halep ise hem Rusya hem de ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından hava saldırılarına maruz kalıyor. Bir dönem Ortadoğu`nun en önemli şehirlerinden olan Halep de hayalet kent görünümünde bugün. Şehirdeki tüm tarihi eserler Rus ve Batı blokunun saldırıları sonucu ya yok oldu ya da büyük zarar gördü.

HALEP

DÜNYA BÜLTENİ

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir