• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...
FARC: Barış ve ateşkes arzumuz devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) lideri Rodrigo Londono, referandumda halkın, hükümetle aralarındaki barış anlaşmasını reddetmesinin yasal olarak bağlayıcılığı bulunmadığını savundu. "Timochenko" takma adıyla da bilinen Londono, yayınladığı kısa video mesajında, örgütün barış ve süresiz ateşkes anlaşmasına uyma arzusunun devam ettiğini belirtti.

Referandum sonucunun siyasi bir yenilgi olduğunu ifade eden Londono, halkın "hayır" kararının yasal olarak bağlayıcılığının bulunmadığını öne sürdü.

Londono, "Hükümetle yapılan anlaşmanın son hali taraflarca imzalanıp, Cenevre Sözleşmesi çerçevesinde, çatışmacı gruplar arasında varılan Özel İnsani Anlaşma olarak Bern'deki İsviçre Federal Konseyine sunulmuştur." dedi.

Kolombiya'daki referandumda, hükümet ile FARC arasında 4 yıl süren müzakerelerin ardından geçen hafta imzalanan barış anlaşmasına çok az farkla onay çıkmamıştı. Bunun üzerine Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, televizyondan canlı yayınlanan konuşmasında, halkın "hayır" cevabını ve yenilgiyi kabul ettiğini açıklamıştı.

Referandumun ardından hem hükümet hem de örgütten yeniden görüşme mesajları verilmişti.

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir