• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
Öğrencilerde okuma farkındalığı için öğretmenlere seminer verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan“Hilvan Okuyor Değerleriyle Yetişiyor” seminerine Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı. Seminerde projenin amaçları ve başarı elde ettikleri durumunda öğrencilerin neler elde edeceği hususlar ele alındı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2. 3. 4. Sınıflarda Uygulanacak olan Değerler projesinin amaçlarının, Okuma-Yazma bilmeyen öğrencileri tespit ederek bu öğrencileri okur-yazar hale getirmek, öğrencileri orta ve üst düzey kitap okuru seviyesine yükseltmek, kitap ve kitap okuma bilincini artırmak, öğrencilerde ve toplumda kitap okumanın önemi konusunda farkındalık oluşturmak olduğu belirtildi.

Ayrıca proje uygulandıktan sonra ise öğrencilerde sonuç olarak; okul ortamında kötü davranış olaylarında azalma, okumanın düzelmesi, diksiyonun düzelmesi, Öğrencinin kendini ifade etme başarısı, kelime dağarcığının zenginleşmesi gibi kazanımların sağlanacağı ifade edildi.

Seminerde bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turğut, öğretmenlerin eğitim ordusu ve en güçlü ordu olduğunu,  yapılacak işlerin sahada yapılması gerektiğini bu işin ciddiyet ve samimiyet işi olduğunu söyledi. (Ramazan Şefkatlı- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir