• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
Eski TÜBİTAK Başkanı tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak, "silahlı terör  örgütüne üye olmak ve yönetmek" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından  yargılandığı Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklandı.

Mahkemenin, hakkında çıkardığı tutuklama kararının ardından gözaltına  alınan Altunbaşak, polis eşliğinde adliyeye getirildi.

Mahkemeye çıkarılan Altunbaşak, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi; eski TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak, eski  Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı Hasan Palaz, Türkiye Sanayi Sevk ve İdare  Enstitüsü eski Müdürü Prof. Dr. Osman Kulak ve Marmara Araştırma Merkezi (MAM)  eski Başkanı Prof. Dr. Murat Aydın'ı yargılıyor.

İddianamede, 17-25 Aralık operasyonlarının ardından göreve gelen  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın 31 Aralık 2013 tarihli  "Bakanlıktan izinsiz işe alımı" yasaklayan genelge yayımladığı, bakanlığa bağlı  kurum ve kuruluşlara personel alımını durdurma talimatı verdiği, sanıkların buna  rağmen "145 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesini" işe aldıkları kaydediliyor.

İşe başlayanların sözleşmelerinin daha sonra "vasıfsız oldukları ve genelgeye aykırı işe alındıkları" gerekçesiyle feshedildiği belirtilen iddianamede, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak ve yönetmek" ve "görevi  kötüye kullanmak" suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir